Lakásbiztosítás hírek

A hazai- és nemzetközi biztosítási piac lakásbiztosítással kapcsolatos hírei:


Lakásriasztók: mindenre van megoldás

2014-06-30 09:04:04, lakasbiztositas

Hazánkban is egyre népszerűbbek a lakásriasztó berendezések. Ez nem csak azzal magyarázható, hogy sokakat rossz tapasztalat ért a múltban, hanem azzal is, hogy egyre többen kezdik felismerni: a megelőzésnek is nagy szerepe van abban, hogy az értékeinket és a családunkat biztonságban tudjuk. A riasztó kiválasztása fontos lépés, hiszen nincs két egyforma ház vagy lakás. Minden esetben fel kell mérni az épület adottságait, és annak megfelelő berendezést kell beépíteni.

Kamerázza be egyszerűen és költséghatékony ingatlanát!

2014-06-16 14:41:31, lakasbiztositas

Mindenkinek a rémálmai között szerepel, hogy egyszer arra érkezik meg az otthonába, az üzletébe vagy az irodájába, hogy betörők dúlták fel annak utolsó négyzetméterét is. Az alapvető mechanikai védelem mellett egyre elterjedtebb a különböző elektronikus berendezések használata is. Léteznek méregdrága berendezések, de hála a technológiának, ma már szinte mindenki költséghatékonyan kamerázhatja be a megfigyelni kívánt helyiségeket.

Zölden élni egyre könnyebb és kifizetődőbb is!

2014-04-14 14:11:55, lakasbiztositas

Fenntartható és „zöld” minősítéssel ellátott lakásban élni ma már könnyen elérhető, ráadásul a statisztikák szerint az eredmények is a befektetés mellett szólnak. Azt könnyű belátni, hogy az energiahatékony megoldások alkalmazásával hosszabb távon költségeket takarítunk meg, valamint a környezetünkre is kedvezőbb hatást fejtünk ki.

Üresen hagyta az ingatlanát? Tanácsok a betörők távoltartására

2014-04-14 14:11:25, lakasbiztositas

Gondoljunk csak bele: hányszor is maradt lakásunk teljesen üresen az elmúlt időszakban? Hét közben dolgozunk, hétvégén pedig sokszor a rokonoknál, vagy barátoknál vagyunk, és akkor még nem is beszéltünk a nyaralásokról, amikor akár hetekig is üresen állhat ingatlanunk. Ez mind-mind remek alkalom a betörőknek, hogy besurranjanak lakásunkba értékeink után kutatva. Most megosztunk önökkel pár igen egyszerű, de gyakran félreértelmezett biztonsági óvintézkedést, melyekkel sokat tehet azért, hogy biztonságban tudja lakását, amikor nem tartózkodik otthon.

Új lakásban új élet - A költözéskor elkövetett gyakori hibák

2014-04-14 14:10:36, lakasbiztositas

Egy költözésnél többről van szó, mint hogy cuccainkat üres dobozokba pakoljuk és kibérelünk egy teherautót. Egy sikeres költözést több feltétel megléte, valamint azok megfelelő kivitelezése alkotja. A helyes folyamatot a tervezés, a költségvetés és a stratégia betartása adják. Ha bármelyiket is figyelmen kívül hagyjuk, akkor nagy a valószínűsége, hogy költözésünk nem fog boldog perceket csalni az életünkbe.