A casco is éves biztosítás

A biztosításokkal kapcsolatban sokan elfelejtik, hogy azok általában nem fix határidőre szóló szerződések, hanem állandóan meg- és megújuló szolgáltatások, amelynek lemondása csak különleges metódussal lehetséges.

Ugyanis a lemondást írásban közölnünk kell a biztosítónkkal, egy hónappal az előtt, hogy biztosítási évfordulónk következne, ellenkező esetben a szerződés automatikusan meghosszabbodik újabb egy évre. Ezért olyan fontos, hogy a biztosítási évfordulónkat megfelelően számon tartsuk.

Lemondás után

Lemondani általában nem azért szoktak egy biztosítást, mert már nincs szükségük a nyújtott szolgáltatásra,vagy mert esetleg a család anyagi helyzete annyira megcsappant, hogy minden fillérre szükség van, hanem hogy egy jobbat kössenek helyette. Ugyanis a casco szerződések ára évenként átlagosan 10 százalékot csökken, ráadásul a szolgáltatások, és köthető kiegészítő biztosítások köre is folyton bővül (az Aegon csak most 8 új kiegészítővel rukkolt elő). Igaz az idei árcsökkenésre árnyékot vethet az egységes biztosítási adó, amely 15 százalékos sarcot vet ki minden casco biztosítás után.