Amikor a casco sem véd

Meglehetősen hangos volt a média az Alig utcában történt, feltételezhetően szándékos gyújtogatásból eredő tűzesettel kapcsolatban.

Sokan az aranykéz utcai robbantáshoz némileg hasonlónak tartott esetben két gépjármű teljesen kiégett, három pedig súlyosabban megrongálódott. Ám ha a tulajdonosoknak volt casco biztosításuk, akkor nem kell aggódniuk: a biztosító a kár 90 százalékát akkor is megtéríti, ha szándékosság állt a háttérben, és akkor is ha „elemi kár” vagy „tűzkár” kategóriába kell majd besorolni a tűzesetet.

Kivételes esetek

Bár egy casco biztosítás igen széles körű védelmet nyújt, de még a legkiterjedtebb változata sem véd meg minket minden esetben. Ugyanis polgár- (vagy egyéb) háború, népfelkelés és terrorcselekmény során megsérült gépjárművek után nem fizet - nem is lenne egyetlen biztosítótársaságnak sem anyagi fedezete egy háború kárainak megfizetésére. Szintén nem fogunk pénzt látni akkor, ha olyan műszaki hiba miatt következett be a baleset, amely egy illegálisan beszerelt alkatrészhez, illetve a gépkocsi elhanyagolt műszaki állapotához vezethető vissza. A fizetés akkor is kizárt, ha alkohol, drog, vagy gyógyszer hatása alatt vezettünk, esetleg olyan dologra használtuk a gépjárművet, amire az nem való, vagy törvényellenes.