Autósok figyelem: védjük ki az új adó hatását!

Mint az ismeretes, 2013. január elsejétől életbe lép az egységes biztosítási adó, amely egyebek mellett 15 százalékkal emeli meg a casco biztosítások után fizetendő adót a biztosítók számára.

Bár a biztosításba beépült a tűzvédelmi hozzájárulás, de még így is 8-13 százalékos áremelkedést jelent a biztosítóknak, akik ezt még a kiélezett árverseny ellenére sem lesznek képesek lenyelni - nincsenek ugyanis olyan jó anyagi állapotban. Így várhatóan jövőre valamilyen formában növekszik a casco biztosítás ára: közvetlen áremelkedés mellett elképzelhetőek lesznek az akciók elmaradása, vagy egyes biztosítási szigorítások bevezetése - netán nagyobb önrész mérték.

Trükkös megoldás: casco kötés még 2012-ben

Ezért duplán is érdemes még idén, az év végén megkötnünk - vagy megújítanunk - casco biztosításunkat. Egyrészt mert ekkor kivédjük az egységes biztosítási adó jövőre belépő árfelhajtó hatását, másrészt a kötelező biztosítási kampányban, együttkötés esetén jelentős kedvezménnyel árulják a casco biztosításokat. Egyes biztosítóknál akár 30-60 százalékos kedvezményre is lehetünk, ami összességgel félszázezer forintnyi spórolást is jelenthet az éves díjból! Igaz ehhez az kell, hogy mind kötelező biztosításunknak, mind cascónknak (ha már van) év végén, vagy annak közelében legyen az évfordulója.