Baleset a casco-piacon?

A casco ellen hat, hogy jelentősen emelkedett a készpénzes gépjárművásárlók száma.

A Híradó értesülése szerint az újautó-értékesítés 50 százalékkal esett vissza, mely kihat a casco-piacra is.

A legnagyobb casco-piaci szereplők már a tavalyi utolsó negyedévben is 20 százalékos visszaesést könyvelhettek el - hangsúlyozta az AEGON illetékese.

Csermely Tibor, az Uniqa Biztosító gépjármű-biztosítási területvezetője szerint az is a casco ellen hat, hogy a gépjárművet vásárlók között jelentősen emelkedett a készpénzes vásárlók száma. Márpedig – figyelmeztetnek az Allianz Hungáriánál - a legtöbb ügyfél ezt a biztosítást kényszerből, finanszírozási szerződésbeli kötelezettsége miatt köti meg.

A Garancia Biztosítónál hozzátették, hogy a szigorodó hitelfeltételek miatt éppen a kis- és középkategóriás járművek eladása csökkent drámai módon, amelyeket jellemzően banki finanszírozással értékesítették. Egyes biztosítók tapasztalatai szerint a finanszírozott kocsik a casco állomány akár 70 százalékát is kitehetik.

Flamich Gábor, a Signal Biztosító gépjármű-biztosítási főosztályvezetője szerint reális félelem, hogy jelentősen nő a casco-törlések száma. Sokan ugyanis erről a biztosításról mondanak le először, és a visszavett autók után már nem fizet díjat senki.