Balesetek a havazás miatt- mire figyeljünk?

Karambolok, árokba csúszások, halálos gázolás és egyéb balesetek hírei „színesítik” a ma reggeli médiumok Magyarországról szóló beszámolóit.

Az események oka a tömegközeledést is láthatóan „váratlanul ért” komoly havazás. Bár az iskolák elfogadják hiányzás okának a havazást, és a BKV is ingyenes napot hirdetett hétfőre, még így is az átlagosnál többen kényszerülnek kocsiba, hogy időben eljussanak munkahelyükre. A nagy havazás miatti különlegesnek számító úthelyzet különleges odafigyelést kíván.

Mire figyeljünk a hóban?

A havazás elsősorban a látásviszonyokat rontja, ezért kiemelt figyelem mellett arra is ügyeljünk, hogy a mi gépjárművünket időben észrevegyék - különösen, ha fehér autónk van. A hó, és a forgalmasabb utakon kialakuló latyak igen csúszós, ezért csak óvatosan, lassan vezessünk, és arról se feledkezzünk meg, hogy féktávunk méterekkel meghosszabbodhat ebben az időben. Téli gumi nélkül egyenesen életveszély az utakra kimerészkedni, de a hegyes, nem túl forgalmas részeken még terepjáróval is nehézkes a közlekedés - egyes helyeken pedig lehetetlen. Gépkocsinkat óvjuk casco biztosítással, elvégre a casco térít saját hibánk miatt bekövetkezett baleset során is, amire ebben az időben jóval nagyobb az esély.