Casco árak és kiegészítők

A casco biztosítás arra való, hogy mentesítsen minket azon anyagi felelősség alól, ha mi magunk, egy tolvaj, vagy Természetanyánk valami kárt tenne gépjárművünkben (különböző opciókkal spontán tüntetéseken keresztül, szándékos rongáláson át, ipari katasztrófáig majd mindenre kiterjesztetjük a biztosítást).

Azonban ez a mentesítés alapvetően nem teljes: a biztosító mindig meghatároz egy úgynevezett önrészt, amelyet minden káresemény térítéséből levon. Ennek a leggyakoribb összege 10 százalék, de minimum 100.000 forint, de választhatunk más önrészt is. Ha kárunk történik, akkor a választott önrész összegét a biztosító le fogja vonni a kifizetett kártérítésből. Minél nagyobb önrészt választunk, annál olcsóbb a havonta fizetendő díjunk. Azonban érdemes annak alapján kiválasztani az önrész mértékét, hogy egy káresemény bekövetkeztekor mekkora az az összeg, amit a család még nagyobb nehézségek nélkül ki tud fizetni és nem terheli meg nagyon a családi kasszát.

Feltételek

Mint minden biztosításnál, itt is akadnak biztosítási feltételek, kivételek, illetve kizáró tényezők. A biztosítók nagy többsége nem fizet abban az esetben, ha terrorcselekmény, spontán polgárháború, vagy egyéb vis major eset végett keletkezik kár a gépjárművünkben. Kizáró tényezők közé tartozik az ittas, illetve egyéb más okból módosult tudatállapot alatt való vezetés, az öngyilkossági kísérlet, és a törvény elöl való menekülés is. Lopás esetén pedig csak abban az esetben fizet a biztosító, ha a gépkocsi megfelelő módon (ez minden szerződés külön taglalja) be volt zárva.