Casco kötése hajóra

Mint minden közlekedési eszközre, úgy vízi járművekre is van lehetőségünk casco biztosítás kötni, legyen szó hagyományos hajóról, vagy a magánszemélyek körében jóval kedveltebb vitorlásról, motorcsónakról.

Sőt talán több értelme is van, hiszen az elemi károk jóval nagyobb kárt tehetnek egy hajóban, vagy annak tartozékaiban, ráadásul egy hajó casco a hajó értékéhez viszonyítva jóval olcsóbb, mint egy gépkocsi casco (igaz, a természeti károkat leszámítva közel sincs annyi káresemény).

Casco védelem

A hajó casco nem csak a vitorlaszaggató viharoktól, a pusztító jégesőtől, vagy a tűzesetektől véd meg, hanem rongálás és ütközés során ugyanúgy téríti - sőt akkor is, ha saját hibánkból futnánk zátonyra, vagy tennénk egyéb, nagyobb kárt a hajóban. Külön biztosítási kiegészítéssel rablás, lopás, hajón elszenvedett balesetek és a kiemelés is beletartozhat a térített káresemények sorába - de más hajókban okozott károk megtérítéséhez már hajós felelősségbiztosítás szükséges. Hajó cascót csupán 5 biztosítónál lehet kötni idehaza igaz ezek összehasonlításra is csináltak már hajós casco kalkulátort.