Ennél egyszerűbben már nem is lehetne eltávolítani a havat a szélvédőről

Télen a munkába indulásnál legalább tíz perc plusszal kell számolnunk, hiszen mielőtt beülhetnénk az autóba, gondoskodnunk kell róla, hogy kilássunk a szélvédőn. A hó gyönyörű fehér takarót tud varázsolni a tájra, azonban a szélvédőn már sokkal kevésbé fennkölt látványt nyújt. A hó leseprése persze lényegesen egyszerűbb, mint a jég lekaparása, azonban ez is időbe telik, illetve összevizezhetjük vagy összepiszkolhatjuk vele a ruházatunkat. Ha viszont nem távolítjuk el a szélvédőről a téli csapadékot, így az megnehezíti a kilátást, balesetveszéllyel kell számolnunk.

Szélvédőponyva a tökéletes kilátásért

Ezekben az esetékben nyújt segítséget egy hasznos találmány, a Quick Removal Windshield Snow Tarp, azaz a hó gyors eltávolítására szolgáló szélvédőponyva. A ponyvát egyszerűen ráfektethetjük a szélvédőre, illetve mágnesek és fülek segítségével rögzíthetjük, így az éjjel folyamán garantáltan nem csúszik le.

A hó és a jég egyszerűen eltávolítható

A kiegészítő mérete fülekkel 200x120x0,3cm, fülek nélkül pedig 142x120x0,3 cm. A ponyva 19,95 dollárért (5400 forintért) beszerezhető. Összehajtva is lehet tárolni, ám lehetőleg várjuk meg, amíg megszárad, mielőtt eltennénk, vagy újra használatba vennénk. A ponyva segítségével természetesen a jég is ugyanilyen egyszerűen eltávolítható a szélvédőről: egyszerűen húzzuk le a ponyvát, és rázzuk le róla.

A ponyva használatával időt és energiát spórolhatunk

A találmánnyal időt spórolhatunk a reggeli készülődéskor, illetve energiát is, hiszen nem kell járatni a kocsit arra várva, hogy a jég leolvadjon. A ponyván található mágneses rögzítő elemek és fülek egy komolyabb viharban is a helyén tartják azt; ráadásul a törés kockázatát is csökkentik, amennyiben egy kő vagy faág a szélvédőre esne. A hóeltávolító ponyva nyáron is használható: megvédi az autót a felmelegedéstől. A legtöbb személyautóra és városi terepjáróra felhelyezhető, és egyszerűen tárolható a kesztyűtartóban vagy a csomagtérben.