Fagykárra nem fizet a casco!

A mostani hétvégén mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen is az, amikor valójában hideg van: a hőmérő sok helyen kúszott -15 fok alá, és még nappal is gyakori volt a 0 fok alatti hőmérséklet.

Mivel az elkövetkező hetekben több ilyen esemény is várható, ezért érdemes felkészíteni a gépkocsit a nagy hidegre. Az a legjobb, ha ilyen időben garázsban tartjuk a gépjárművet - akár bérelni is megéri egyet egy hónapra, ugyanis nagyobb károktól óvhat meg minket, mint amennyibe a helyiség bérleti díja kerül. Nem szabad elfeledkezni a fagyálló folyadék használatáról, a téli gumiról és az elhasznált alkatrészek cseréjéről sem - amikben a fagy könnyen végzetes kárt tehet.

A fagy kivétel

A casco biztosítás egyik nagy előnye, hogy jól megkötve számtalan káreseményt kifizet helyettünk: ilyen a télen gyakori, saját hibából eredő karambolok és egyéb ütközések, ilyen a gépkocsi lopás, de a hó nyomás miatt történő behorpadások, a tűzesetek, vagy a ránk dőlt fa/villanyoszlop okozta károkat is megtéríti. Van azonban, amely a casco szerződések nagy többségében nem szerepel, és az a fagykár. Ha fagy miatt megy tönkre valami a gépjárműben, akkor azt a casco biztosítás nem téríti - sem azokat a baleseteket, amiket végső soron egy szétfagyott alkatrész, megfagyott ablaktörlő folyadék, vagy egyéb, hasonló körülmény okozott. Ezért a faggyal különösen vigyázzunk, és ne hagyjuk, hogy kárt tegyen a gépjárművünkben.