KGFB-hez köthető casco lehetőségek

A kötelező biztosítási kampányban a termék folyamatos innovációjának, és a gépjármű biztosítások másik tagjával, a casco biztosítással egyre jobban összefonódó kapcsolatának hála több kiegészítő biztosítást köthetünk KGFB-nk mellé.

Felmérések szerint majd minden autós fontosnak tartja a casco meglétét, ám kicsivel több, mint 70 százalékuk azért nem köt casco biztosítást, mivel az ára körülbelül duplája annak, mint amennyit tudnának/hajlandóak lennének fizetni érte (tavaly évi 91 ezer forint volt átlagban az elvárt 40 ezer helyett). Ezért az idei kötelező biztosítás kampányban már több biztosító is hangsúlyt helyezett arra, hogy olcsó, de casco védelmet adó kiegészítő biztosításokat kínáljanak a kötelező mellé.

Természeti károk és lopásvédelem

Több biztosítónál is köthetünk olyan kiegészítő terméket, amely elemi (természeti) károk ellen nyújt védelmet. Sokan tartják garázsban az autójukat és óvatosan, ritkán vezetnek, ezért nem tartják fontosnak a teljes körű casco biztosítás megkötését. Azonban az egyre gyakoribbá váló természeti károk ellen védekezni szeretnének, hiszen egy jégeső vagy szélvihar jelentős károkat okozhat gépjárművükben. Pár ezer forintért a kötelező mellé már köthetünk ilyen kiegészítő biztosítást, például az Astra vagy a Generali biztosítónál. Szintén sok autótulajdonos gondolkodik úgy, hogy vezetési stílusa miatt nem érdemes töréskárra is fedezetet adó, drága casco biztosítást kötnie. Azonban lopás ellen nem véd gyakorlottságunk és az autó igen jelentős hányadát teszi ki a család értékeinek. Ezért találunk a piacon olyan kötelezőt is, ami mellé lopás esetén szolgáltatást adó kiegészítő biztosítást köthetünk.