Kötelező biztosítás kampány: a cascóra is kihat

Október 30-án elkezdődött a kötelező biztosítási kampány, amelynek hatásra az összes gépjármű biztosítással foglakozó biztosító két hónapig az autósok kegyeit fogja keresni.

Hogy miért fontos ez a casco szempontjából? A casco árak már évek óta vastag lánccal vannak odakötve a kötelező biztosítás díjszabásához, így ahogy az hatalmasakat esik évről évre a lejtőn, úgy puffan utána minden alkalommal a casco is - esetenként átlagosan 10 százalékot is meghaladó áresést idézve elő, amely 10.000 forint körüli megtakarítást jelent évente.

Cascoval együtt olcsóbb a kötelező biztosítás

A kötelező biztosítási kampányban sok biztosító úgy próbál új ügyfeleket szerezni, hogy a kötelező biztosítással együtt jelentős kedvezménnyel kínál casco biztosításokat (az AEGON még a portfoliójában lévő lakásbiztosítást is hozzácsapta a kedvezményes kínálathoz). Így az idei kampányban rekordösszegeket, akár 30-60 százalékot is spórolhatunk ezek árából, ezért érdemes komplex csomagot választani. Ha erre nincs anyagi keretünk, akkor pedig a kötelezőhöz kiegészítő biztosításként kínált, párezer forintos, töréskárra önrész nélkül térítő mini-casco csomagot érdemes betennünk virtuális kosarunkba.