Új kiegészítők a casco-hoz

A casco biztosítás népszerűsége nem túl magas Magyarországon: a lefedettség alig van valamivel 20 százalék felett, és ennek egy része olyan kötelezően megkötött casco, amit a gépkocsi hitelre való megvásárlásához feltétlen meg kell kötni.

Bár a minimál-cascók terjedésével némileg javult a helyzet, de ezeket a rész-cascókat nem igazán lehet összehasonlítani egy valódi casco nyújtotta biztonsággal. Azonban a biztosítási kiegészítők egyre komolyabb érvként hatnak egy biztosítás megkötésénél, így sok cég ráállt ezek fejlesztésére - az Aegon például nyolc új lehetőséggel növelte meg a cascóhoz köthető kiegészítői számát.

Új opciók

A casco biztosítás eddigi legnépszerűbb kiegészítői egyértelműen a 24 órás asszisztencia-szolgálat, és az önrész nélküli üvegkár biztosítás volt. Ezek sorába készül most beemelődni a KGFB-hez már korábban is kínált, szintén önrész nélküli kátyúkár biztosítás, amely 30.000 Ft/éves határig téríti a kátyúk okozta károkat. Gyermekfelszerelés biztosítás kiegészítéssel a gépkocsiba pakolt gyermekülést, babakocsit, és egyéb gyermekkényelmi eszközöket lehet biztosítani minden szempontból 150 ezer forintos értékig, de hasonló opció köthető sportszerekre is. Szintén köthető kiegészítő rágcsáló és vadkár ellen, de olyan opció is elérhető, amely értelmében hirtelen bekövetkezett munkanélküliség idején a biztosító elengedi egy ideig a casco havidíját.