Váltás: kinek mennyiért érné meg?

Az Aegon elvégzett egy 11 ezer főt számláló közvélemény kutatást, amelyben arról érdeklődött, hogy a gépjármű tulajdonosok mennyi pénzért lennének hajlandóak végigjárni a biztosításváltás rögös, bürokratikus útját.

A „különösen árérzékeny”-ként jellemzett magyar fogyasztói piac válaszai nem szolgáltak túlzottan nagy meglepetéssel: a megkérdezettek 92 százaléka évi 20 ezer forintos spórolásért feltétlen végigjárná a jogi Kanosszát, de már 5 ezerért - vagyis kicsit több mint havi 400 forintért - is megtenné ezt a válaszolók 64 százaléka.

Többet is spórolhatunk!

A kötelező biztosítási kampány időszakában igazán aktuális ez a kérdés, azonban nem csak azoknak, akik kötelező biztosítást akarnak váltani - sőt. A kötelező biztosítás árszintje odáig esett, hogy a mostani 5-8 százalékos áreséssel átlagos esetben mindössze 1-2 ezer forintot lehet megspórolni - de annak is igen nehezen jön össze az 5000 forint, aki tavaly se váltott. Ezzel azonban mintegy 2,5 millió gépjármű tulajdonos esik ki a szórásból - már ha nem kötünk kötelező biztosításunk mellé cascót is. Ugyanis 10 százalékos casco kedvezménnyel már évi 10.000 forint körüli összeget spórolhatunk meg. Az Aegonnál pedig például most mind a kötelező, mind a casco biztosításra 50 százalékos kedvezményt lehet kapni (együtt kötés esetén), ami a tavalyi átlagárakat tekintve összesen 54 ezer forintos kedvezményt jelent!