Viharban való vezetés

Ez a nyár különösen viharosnak ígérkezik, amely nem csak lakással rendelkezőknek, hanem az autósoknak is komoly gondot okoz.

Az egy dolog, hogy a casco biztosításunk megvéd attól, ha egy villám vagy az erős szél ráborít egy fát a gépjárművünkre, de mindent meg kell tennünk azért, hogy ne törjük össze magunkat- még akkor is, ha ennek anyagi részét a casco szintén térítené. A viharban való vezetés ugyanis sok odafigyelést és bizonyos szabályok betartását követeli meg (ezeket egyébként külön erre kialakított tesztpályán gyakorolhatjuk).

Viharos szabályok

Első lépésként, ha autópályán haladunk, akkor csökkentsük a sebességet: 60 km/h-nál ne nagyon hajtsunk gyorsabban. Mivel nedves úton drasztikusan megnő a féktávolság - sok múlik itt azon, hogy milyen abroncsot használunk - ezért különösen ügyeljünk arra, hogy betartsuk az ilyenkor ajánlott távolságot. A látótávolság is jelentősen csökken, ezért ügyeljünk arra, hogy mind elöl, mind hátul bekapcsoljuk a lámpákat - de ne a vakító ködlámpákat. Menet közben figyeljünk arra, hogy ne hajtsunk bele tócsákba- akár mély kátyúkat is rejthetnek, tartsuk észben, hogy a fehér felfestések csúszósabbá válnak, a fű és a vasúti sínek pedig egyenesen jégpálya-szerűvé.