Óvja gyermekét a balesetektől a konyhában!

A gyermekek számára roppant érdekes helység a konyha, sok izgalmas eszközt rejt, melyeket sokszor szívesebben használnának saját játékaik helyett.

Az edényeket, evőeszközöket érdemes olyan magas helyen tárolni, amit a gyerek nem ér el, vagy gyerekzárat használni az alacsonyabban lévő szekrényeken, fiókokon. Az elektromos eszközök vezetékeit, használat után mindig húzzuk ki, és tegyük el zárt helyre őket, sőt érdemes biztonsági kapcsológombot szereltetni rájuk, hogy a gyerekek egy óvatlan pillanatban se tudják bekapcsolni a mikohullámú sütőt, tűzhelyet, televíziót vagy a vízmelegítőt.

Az ételeket, italokat könnyen magukra boríthatják, ezeken ne tegyük az asztal szélére.

Védje egész családját kevesebb, mint napi 11 forinttól! Nézze meg itt a pontos díjakat!

Főzés közben lehetőség szerint inkább a hátsó főzőlapokat használjuk, csökkentve annak a lehetőségét, hogy ezt a gyermekünk eléri. Az edények fogóját pedig befelé fordítsuk, hogy ne álljon a gyerek kezére. A tűzhely gombjaira is kapható gyerekzár, ezzel megakadályozhatjuk, hogy bekapcsolja azt. Ma már kapható a tűzhelyre szerelhető védőrács is: rögzítettsége megakadályozza, hogy a gyerekek magukra rántsák a forró edényeket. Villany- és hagyományos tűzhelyhez is kapható változataik léteznek.

A konyha kövezete könnyen csúszóssá válhat, ha valamit kiöntünk, ne halogassuk a feltörlést.

Ha gyermekünk is segíteni akar a főzésben, sütésben egy percre se fordítsunk hátat neki. Ne hagyjuk egyedül a konyhában, mindig legyen mellette felügyelet. A konyhába is érdemes hőszabályzó csaptelepet szereltetni: keverő rendszer, amely megakadályozza, hogy a forró vizes csap hirtelen megnyitásával a gyerek leforrázza magát.