80 százalékkal emelkedhetnek a nők életbiztosítási díjai

Minden hölgy fontolja meg, hogy köt-e kockázati életbiztosítást még az idén - mert december 21. után sokkal, de sokkal drágábban élhet már csak ezzel a lehetőséggel.

Ennek oka, hogy az Európai Bizottság hozott egy olyan törvényt, hogy az Európai Unió területén nem lehet nemi alapon megkülönböztetni a biztosítások árazását. Ez kissé azért visszás, mert bizonyított tény, hogy a nők háromszor kevesebb autóbalesetet okoznak, egészségesebb életmódot folytatnak, és évekkel tovább élnek, mint az „erősebbik nem” tagjai.

Nem visszamenőleges

A drágulás mértékéről eddig csak találgatni lehetett, de nemrég Hauer Judit, a Deloitte menedzsere előállt számításaival, és minden tényezőt figyelembe véve véleménye szerint, az új úgynevezett unisex biztosítások 40-80 százalékkal is drágábbak lehetnek a gyengébbik nem számára (minél idősebb személy veszi igénybe a szolgáltatást, annál nagyobb a díjkülönbség), a férfiaknak pedig csupán egy kicsivel olcsóbbodik. A törvénynek nincs visszamenőleges hatálya, tehát a december 21. előtti szerződésekre nem fog vonatkozni - ha viszont módosítanak egy régebbi szerződést, akkor már ezt a paragrafust is bele kell számolni.