A nők utolsó esélye olcsó életbiztosítást kötni!

Mint az ismeretes, hamarosan- december 22-én - életbe lép az esélyegyenlőségi harc egy szélsőséges példája - vagyis amikor az egyenlősítés a nőket érinti különösen hátrányosan - a gender-direktíva.

Ezen, az EU által elfogadott, minden tagországra hatályos törvény alapján a biztosítók nem adhatnak nemek szerinti árazási különbséget - tehát unisex árakat kell kialakítaniuk. Ezzel megszűnik a nők jelentős kockázati életbiztosításoknál való kedvezménye - hiszen jóval tovább élnek és jóval egészségesebben, mint a férfiak. Az unisex árak 20-80 százalékkal lehet magasabb a női áraknál - a differencia középkorban a legnagyobb.

Még van időnk

Bár az átállás csak december 22-étől kötelező, az átfutás miatt a legtöbb biztosító előbb bevezeti az unisex árakat a kockázati életbiztosításoknál. Az Aegon december elsejével vált árazást , de novemberben még jelentős támogató kedvezményeket kínál. Bár a szabályozás nem visszamenőleges, azonban ha életbiztosításunkon változtatnia akarunk bármit is, akkor már az új árazást kell figyelembe vennünk, így ezt is érdemes még december előtt megejteni.