Életbiztosítás balesetbiztosítással kombinálva

A tavalyi év utolsó hónapjaiban törvényileg is rendeződött, és megnyílt a balesetbiztosítási piac a magánbiztosítók számára, így az érintettek el is kezdték reklámozni és értékesíteni a magyar egészségügy kiábrándító helyzetében kifejezetten nagy érdeklődéssel kísért termékeket.

Ennek első generációja - gyermekbetegségeivel együtt- már a piacon van, azonban most jön a második generáció, amikkor egyre inkább az összekapcsolt termékekre helyeződik a hangsúly- a kapcsolt értékesítés amúgy is egyre jellemzőbb a (hazai) biztosítási piacra. A másik, egyszerű indok, hogy túl sok fajta biztosítás van ahhoz már a magyar piacon, hogy ha valaki mindenét biztonságban akarja tudni (gépkocsi, ház, élet, utazások, egészség, munkapozíciója, stb.), akkor ésszerű időn belül tudjon válogatni és áttekinteni.

Élet és egészség

Életünk folyama és egészségünk gyökeresen összekapcsolódik, így nem meglepő, ha az életbiztosításokat és az egészségbiztosításokat megpróbálják összekapcsolni. Ezt először, profi módon az Aegon kivitelezte, méghozzá igencsak érdekes köntösben. Mivel az Aegon a szocialista idők nagy állami biztosítójának irányítását vette át, ezért valahol jogosan hozza elő a CSÉB nevét, amely a maga idejében egybe forrt a baleset- és az életbiztosítással. A nemrég debütált Retro CSÉB elnevezésű, kombinált baleset- és életbiztosítás összekapcsolja e két kockázati biztosítás kívánalmait és követelményeit. Együtt olyan elegyet hozz létre, amely nemcsak mindkét biztosítás típus szolgáltatását nyújtja, hanem még az ára is jóval kedvezőbb, mintha mindkettőt külön-külön kötöttük volna meg.

A Retro CSÉB egyaránt nyújt egyszeri, nagy összegű kártérítést haláleset, és tartós rokkantság beálltakor (ez után a szerződés meg is szűnik), és ugyanúgy fizet, ha a biztosított valami kórházi kezelésre szorul, illetve ha az előre meghatározott eseményekből valami történik vele (égési sérülés, csonttörés, műtét, stb.) Tehát a váratlan balesetek kisebb és nagyobb formáira is anyagi biztonságot nyújt. Az új biztosítás időtartalma minimum 5, maximum 15 év, de a biztosított nem lehet idősebb 65 éves kornál a biztosítás lejáratakor. A biztosítás életbiztosítás része az első hat hónapban nem vállal kártérítést (de a balesetbiztosítás rész igen), illetve a már ismert betegségek következményeire nem fizet. A pontos árajánlatot a biztosító honlapján, egyénekre szabva lehet kiszámolni.