Életbiztosítás már online is köthető

Rohanó világunkban egyre több minden köthető az internet széles világához, és egyre több olyan ügy intézhető rajta, aminél még néhány évvel ezelőtt is jellemzően személyes ügyintézést volt az általános szokás.

Ekképp alakul a biztosítási piac is. Először csak a gépjárművek biztosítási ügyei és az utasbiztosítások többsége kerültek az internet világába, aztán a jóval több bizalmat feltételező lakásbiztosítási szegmens online része is komoly növekedésnek indult, most pedig az életbiztosításokon a sor. Az Aegon új, Bázis elnevezésű életbiztosítása is a világhálón debütált.

Miért jó a net?

A Bázis csomag internetes terjesztése révén képes teljes mértékben kombinálni a kockázati és a befektetéssel egybe kötött életbiztosítások tulajdonságait: vagyis a biztosító úgy fekteti be a biztosítási összegeket, hogy az szolgáltatást is nyújt baleseti halál, vagy rokkantság esetén. Tehát úgy tehetünk félre a gyermekünk tanulmányaira, hogy közben akkor sem történik katasztrófa, ha egy komolyabb baleset ér minket. A szerződés külön orvosi vizsgálat nélkül, online tett egészségi nyilatkozattal megköthető, így kényelmesen otthonában ülve kötheti meg a biztosítást. A minimum 5 évre köthető különleges életbiztosításról itt talál bővebb információt.