Életbiztosítások, kedvezményként

Egész sok cég kapott rá arra, hogy parlament által végül mégiscsak meghagyott kiskaput kihasználja, és úgynevezett „whole life” életbiztosítást kérjen alkalmazottainak fizetési kiegészítésként.

Ez azért lehet jó, mert a hatályos törvények szerint bizonyos adók nem terhelik az így szerzett juttatásokat, ám az ebben a konstrukcióban elvben folyamatosan fialó pénzt ki lehet venni a lejárat előtt. Tehát a cég is kevesebb adót fizet a kifizetett juttatásért (főleg most, hogy a cafetériák többségét keményen megadóztatták), és a munkavállaló is kevesebb adót fizet érte, mint egy hagyományos juttatás után. Ráadásul még kamatozik is. Mindenki jól jár, csak az állam nem?

Valóság

Azonban az életbiztosításokat így is terheli különböző adó - például kamatadó, ha tízévnyi lejárat előtt kívánjuk felvenni az életbiztosításban folyton kamatozó összeget. De természetesen ez még így is nagyon jó lenne hosszú távú megtakarításnak. Azonban az életbiztosításoknak sokszor nagyon kemény üzletkötési és egyéb költségei is vannak. Ezért ezekről mindig érdeklődjünk a szerződésben, és ha lehet, olyat fogadjunk el, amelynél ezek a költségek alacsonyak - még akkor is, ha nem ajánl akkora kamatot, mint a drágább fajta, ugyanis anyagilag úgy fogunk jobban járni. Életbiztosításainkról részletesen tájékozódhat weboldalunkon.