Terjed az internet szerepe az életbiztosítások piacán is

Egyre gyorsuló világunkban egyre nagyobb és nagyobb szerep jut az internetnek: a közösségi oldalak miatt szociális életünk jelentős részét ott éljük, de immáron hivatalos ügyeink nagy részét is ott intézhetjük.

A biztosítók is már jó tíz éve felfedezték az internetes értékesítés lehetőségeit, aminek a különböző biztosítási kalkulátorok és összehasonlító programok adtak nagy löketet - no meg persze az internetes szerződéskötésért járó kedvezmények. Kezdetben csak a KGFB, a casco és az utasbiztosítások terelődtek át a virtuális világba, pár éve a több bizalmat igénylő lakásbiztosítások internetes szerepe is elkezdett megnőni, mostanság pedig az életbiztosításoknál kezd az internetes kötési forma előtérbe kerülni.

Mindkét félnek megfelel

Sokan ma már nem szeretnének személyesen biztosítási ügynökkel szerződni. Nekik ajánlja az Aegon új termékét, a bázis életbiztosítást, amely az unit linked, és a kockázati életbiztosítások minden előnyét egyszerre tartalmazza. Online módon megköthető orvosi vizsgálat nélkül, ha a szerződő fél megfelel a feltételeknek. Emellett úgy ajánl előtakarékoskodást/befektetést, hogy közben komoly fedezet kínál arra az esetre, ha az ügyfél elhalálozna, vagy lebénulna.