Új, kombinált életbiztosítás az Aegontól

A Magyar Biztosítók Szövetsége által negyedévente elvégzett biztosítási piacelemzésekből egyértelműen kitűnik az életbiztosítási piac visszaesése.

Bár az első két félévben még csak az unit-linked életbiztosítások zuhantak meredeken, a harmadik negyedévben csatlakozott hozzájuk a kockázati és kombinált életbiztosítások számadatai is (a negyedik negyedéves jelentés februárra várható). A változást a piac innovációjától, különböző fejlesztéseitől várják, és ezek közül az egyik első az Aegon lett, aki új, Bázis elnevezésű életbiztosítási termékében megpróbálta összevonni az életbiztosítások összes előnyét.

Mit tud a bázis?

A Bázis egy olyan legalább öt évre köthető életbiztosítás, amely térít mind haláleset, mind 20%-ot meghaladó rokkantság esetén. Ezen felül a biztosítási összeg egy meghatározott részét a biztosító befekteti, amire legalább 2 százalékos hozamgaranciát vállal, de ha több lenne, akkor azt teljes részben jóvá írja lejáratkor. A futamidő végén az így összegyűjtött összeg visszakerül a biztosítotthoz, haláleset során pedig a kamatozott összeg is ahhoz kerül, akit a biztosításban az ügyfél előzőleg megnevez. Így vész esetén is van fedezete a családnak, ha pedig nem történik semmi baj, akkor a biztosítás nem elköltött pénzzé, hanem befektetett összeggé alakul, amit a kamatostul visszakapunk. Bár a 2 százalékos fix hozam nem éri el az infláció szintjét, de biztonság sokszor többet ér - mint láthattuk azt tavaly, a mínuszos kamattal ketyegő német állampapírok vásárlási idején.