Unit-linked életbiztosítás: a visszavásárlási érték

Az unit-linked életbiztosítások specialitása, hogy nem csak életbiztosítást nyújtanak, hanem a csomag befektetéssel kombinált - sőt sokszor maga az életbiztosítás csak egy biztosíték arra, hogy a befektetést esetleges halálunk után az örökölhesse- mindenféle adó lerovása nélkül - akire tényleg szeretnénk azt hagyni.

A befektetések miatt minden unit-linked életbiztosítás rendelkezik egy úgynevezett visszavásárlási értékkel. Ez az összeg azt tükrözi, amennyit a biztosító bármikor hajlandó fizetni azért, hogy ő rá szálljanak át az eddigi befektetések.

Opciók

Ezt az opciót akkor érdemes választani, ha hirtelen pénzhez szeretnénk jutni, de nem szeretnénk nagy veszteségek árán kiszállni az életbiztosításból. Kezdetben nincs visszavásárlási érték, elvégre a az első években kerül levonásra az ügynök díjazása, valamint az egyéb díjtérítési opciók. Az idő előre haladtával a visszavásárlási érték nő, sőt pár év után már meghaladja a befektetett összeget - elvégre az előnyös kamatozás révén többet fog érni. Sőt, vannak olyan vállalkozások, amik a megjelölt visszavásárlási értéknél többet is hajlandóak fizetni egy-egy életbiztosítás átvételéért.