Végtörlesztés után

Sokkal jobban kihagyott a végtörlesztés az életbiztosításokra, mint ahogy azt az elemzők és a szakértők gondolták volna. Egy

Egy friss felmérésből kiderül, hogy a végtörlesztők több mint nyolcvan százaléka használta fel életbiztosításait, hogy előteremtse hirtelen a nagy összeget- és ezzel az életbiztosítások több mint öt százaléka vált köddé. Itt maximum az arány nagyságán lehet meglepődni, az eredményen nem - azonban a végtörlesztési utáni gondolattok korántsem várható fordulatot vettek.

Megfontolt gondolatok

Minden negyedik, biztosítását felélő lakos nyilatkozott úgy, hogy újra kívánja kezdeni befektetéseit, méghozzá épp egy életbiztosítással, ahogy eddig volt - ez igen magas arány ahhoz képest, hogy összesen a lakosság alig 16 százaléka rendelkezik életbiztosítással. Ráadásul azok, akik új életbiztosításban gondolkoznak - legyen szó végtörlesztésből visszatérésből vagy új kötőből – már sokkal inkább a kevesebb hozamot realizáló, de sokkal biztonságosabb úgynevezett a garantált konstrukciókat részesítenék előnyben.