Új gépjármű assistance biztosítás köthető az AEGONdirekt.hu oldalán

Önálló biztosítási termékként - AutóDoktor néven - megköthető gépjármű assistance szolgáltatást indított a Europ Assistance közreműködésével az Aegondirekt.hu Zrt.

A biztosítás fedezetet kínál a gépjármű műszaki meghibásodás miatt működésképtelenné vagy a vonatkozó előírások alapján a közúti forgalomban való használatra alkalmatlanná válása esetén, vagy, ha az autós asszisztencia szolgáltatásra (például autómentésre) szorul a gépjármű közlekedési baleset vagy önhiba miatti menetképtelensége esetén. Konkrét példát említve, egy közlekedési baleset miatti menetképtelenség vagy elektromos meghibásodás, de üzemanyaghiány vagy lemerült akkumulátor esetén is igénybe vehetjük az autómentő szolgáltatás gyors és profi segítségét. A gépjármű assistance biztosítás megkötésekor 4 különböző csomag közül választhatunk az online felületen. Lehetőségünk van dönteni, hogy csak belföldi vagy akár európai területi hatállyal kívánjuk-e igénybe venni az autómentő szolgáltatást.

A biztosítás keretében nyújtott szolgáltatások a választott csomagtól függően:

 1. Információszolgáltatás (szervizről, nagyobb autópályákat érintő forgalomkorlátozásról)
 2. Közúti segélyszolgálat (a biztosító helyszínre küldött javítója vagy járműszállítója hajtja végre a hibaelhárítást, illetve a gépjármű forgalomba történő visszahelyezését)
 3. Mentés, elszállítás (ha a szükségjavítás nem hajtható végre helyben, a biztosító által a helyszínre küldött autómentő a biztosított gépjárművet a benne lévő személyes poggyásszal együtt a gépjármű elhelyezkedésétől számított legközelebbi, szakszervizbe szállítja)
 4. Megőrzés (ha a javítására szolgáló célszerviz vagy javítóműhely a biztosított gépjárművel történt biztosítási esemény idején zárva tart)
 5. Akkumulátor meghibásodás (közúti segélyszolgálat, vehető igénybe rá)
 6. Szállás megszervezése és költségek átvállalása (3 csillagos szállodában)
 7. Továbbutazás megszervezése
 8. Bérautó kölcsönzés
 9. Alkatrész utánküldés külföldre
 10. Megjavított autóért külföldre utazás
 11. Időgarancia (késés estén pénzvisszatérítés)
 12. 24 órában elérhető segélyvonal

A biztosítás megkötésére online van lehetőség bankkártyás fizetéssel. A termékről további tájékoztatást a biztosítási szabályzatban, illetve weboldalunkon talál.