1ff8

Kamerázza be egyszerűen és költséghatékony ingatlanát!

Mindenkinek a rémálmai között szerepel, hogy egyszer arra érkezik meg az otthonába, az üzletébe vagy az irodájába, hogy betörők dúlták fel annak utolsó négyzetméterét is. Az alapvető mechanikai védelem mellett egyre elterjedtebb a különböző elektronikus berendezések használata is. Léteznek méregdrága berendezések, de hála a technológiának, ma már szinte mindenki költséghatékonyan kamerázhatja be a megfigyelni kívánt helyiségeket.

#@LAKAS_BANNER1@#

A számítógép mellett ma már szinte minden háztartásban megtalálható a webkamera is, melyet csetelésre vagy fotók készítésére használunk. Tudta-e azonban, hogy a webkamerája már akár egy extra szempárként is funkcionálhat, amikor ingatlanától távol tartózkodik? 

Most 50% kedvezménnyel köthet új Aegon lakásbiztosítást! Számoljon díjat itt!

Nem kell más, mint egy olcsó webkamera, és egy ingyenesen letölthető szoftver. Windowshoz a Yawcam, míg a Macintosh felhasználóknak az EyeSpyFX nevű program ajánlott. A szoftverek segítségével a webkameránk egy házőrző kamerarendszerré alakul át, melynek a képét bármikor képesek vagyunk követni az interneten keresztül.

Mivel a funkciókat időzíthetjük is, így a kamera csak akkor rögzíti az eseményeket, amikor mi akarjuk, legyen az éjjel vagy akár hétvégén. A legjobb funkciója ezeknek a programoknak talán az, hogy ha akarjuk, csak mozgás esetén kapcsol be a program és kezdi el a rögzítést. Ilyenkor e-mailen is kérhetünk értesítést, így akár rögtön saját magunk is meggyőződhetünk a fenyegetés tényéről.

A webkamera vita nélkül egy nagyon költséghatékony módszer, de mivel számítógép is kell hozzá, a használhatósága nem olyan rugalmas. Szerencsére erre is van megoldás: ma már pár tízezer forintos összegekért elérhetőek vezeték nélküli kamerák is.

Legyen szó akár az otthonunkról, eg 245 y üzlethelyiségről vagy akár garázsról, erre mind megoldást nyújtanak ezek az őrző kamerák. Bárhova felszerelhetőek – ahol van konnektor a közelben -, és miután csatlakoztattuk a Wi-Fi hálózathoz, okostelefonról vagy táblagépről azonnal elindíthatjuk a megfigyelést. A beépített mozgás- és zajérzékelő segítségével telefonon riaszt minket, ha érzékel valamit.

1ce0


HTTP/1.1 200 OK Date: Sat, 22 Jul 2017 04:51:06 GMT Server: Apache/2.4.10 (Debian) X-UA-Compatible: IE=edge Vary: Accept-Encoding Keep-Alive: timeout=5, max=99 Connection: Keep-Alive Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=utf-8 1ba6 A biztonságos biciklizés alapvetései

A biztonságos biciklizés alapvetései

Évente mintegy kétezer kerékpárost érintő baleset történik hazánkban, melyek tekintélyes részét az okozza, hogy a biciklisek nem figyelnek eléggé a biztonságra. A baleset sohasem zárható ki teljesen, csökkenthetjük azonban a veszélyét, ha felkészülten ülünk a nyeregbe.

A biztonságos biciklizés alapvetései

Már mielőtt útnak indulnánk, megtehetünk bizonyos óvintézkedéseket – ezek közül is az elsődleges a megfelelő felszerelés-választás. Amellett, hogy olyan biciklit kell választanunk, mellyel képesek vagyunk biztonságosan közlekedni, amely ideális a számunkra, fontos a bukósisak is.
Sokan elvetik ennek használatát, pedig adott esetben könnyen életet menthet! A láthatóságra is figyeljünk – láthatósági mellény vagy más fényvisszaverő eszköz, megfelelően működő biciklilámpa nélkül soha ne induljunk el.

Az is fontos, hogy milyen állapotban ülünk a nyeregbe. Ha bemelegítés nélkül tesszük ezt, ugyanúgy sérülés lehet a vége, akár egy erőnléti edzésnek, ez pedig súlyos balesethez is vezethet. Legyünk mindig megfelelően hidratálva: kiszáradt állapotban az ember kevésbé képes gyorsan reagálni, gondolkodni. Ezért érdemes magunkkal is vinni folyadékot, illetve olyan ruházatban kerekezni, amely könnyen szellőzik és meggátolja, hogy kiizzadjunk a testünkből minden folyadékot.

A ruházatról szólva: a cipő az egyik legfontosabb elem, ami figyelmet érdemel. Persze eleve úgy érdemes kiválasztani, hogy kényelmes legyen, és ne nyomja a talpunkat, ennél is fontosabb azonban az, hogyan vesszük fel. A cipőfűző ugyanis nagyon könnyen a küllők közé akadhat, ami kicsit is nagyobb sebesség esetén óriási bajt jelent.

A bicikli karbantartása létfontosságú: rendszeresen ellenőrizzük, hogy a kerekek stabilan vannak-e rögzítve, az alkatrészek nem rozsdásodnak, hogy a lámpák valóban égnek és a fék is fog. Egyetlen kis hiba elég, ha az rossz helyen és időben bosszulja meg magát, máris kórházba juttathat.

Végül, ami fontos: a tanulás. A KRESZ szabályait minden esetben alaposan ismernünk kell, tudni, hogy mikor van elsőbbségünk és mikor nem számíthatunk arra, hogy elengednek és így tovább. Emellett pedig természetesen az állandó figyelem és óvatosság, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy a közlekedésben részt vevő másik fél is van-e olyan felkészült, mint mi magunk...

3d0