Ha Önnek nem elég a lakat – így tudja biztonságban a kerékpárját!

Bár sokan vannak, akiknek életében kiemelt szereppel bír kerékpárjuk, mikor annak védelméről van szó, mintha erről megfeledkeznének. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bringások többsége beéri egy pár ezer forintos kerékpárlakattal, ami azonban csak látszat biztonságot nyújt számukra, legalábbis az évente ellopott több mint 10 000 kerékpár erről tanúskodik az országban. Szerencsére, rendelkezésre áll egy másik módszer is, amelyik ugyan kevésbé kézzelfogható, mégis komolyabb védelmet jelent!

Ha Önnek nem elég a lakat – így tudja biztonságban a kerékpárját!

Rengeteg biciklis nem tudja, hogy létezik Magyarországon olyan kerékpár-biztosítás is, ami valóban a kerékpárt biztosítja, ráadásul nem is akárhogy: zárt és szabad térből történő lopás esetén is téríti a kárt! A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem elég, hogy a nagy többség nincs tisztában azzal, hogy pontosan mit jelent ez a biztosítás, de még csak annak a sok-sok előnynek sincsen tudatában, amivel jár ez a szerződés.

A következőkben az itthon egyedülálló Aegon kerékpár-biztosítás szabályzatát vesszük górcső alá, és megnézzük, miért is érdemes megkötnünk azt! Íme, 5+1 ok közérthetően arra, hogy „láthatatlan” lakatot vásároljunk:

1. Végre nyugodt szívvel hagyhatjuk magára bringánkat, hiszen a biztosítás egyedülálló módon nem csak a zárt helyiségből, hanem a szabad térből történő kerékpárlopásra is vonatkozik.

2. Akkor sem kell aggódnunk, ha csak egyes részeit lopják el a kétkerekűnknek, hiszen a biztosítás nem csak magára a kerékpárra, hanem annak bizonyos részeire (pl.: komplett kerekek gumival, nyereg stb.) is kiterjed! Sőt, bizonyos esetekben a biztosító akár még az eltulajdonított gyerekülést is megtéríti!

3. A legkülönbözőbb természeti csapások ellen is védve leszünk, hiszen a biztosítás nem csak a baleseti károkat, hanem többek között a villámcsapás, a vihar vagy a jégverés okozta károkat is fedezi!

4. Külföldi nyaralásunk, biciklitúránk alatt is biztonságban tudhatjuk bicajunkat, hiszen a biztosítás nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamában érvényes!

5. Versenybringásként is nyitva áll előttünk a lehetőség, hiszen a biztosítás nem csak hobbi, hanem versenykerékpárokra is megköthető – a biztosító csak annyit köt ki, hogy a paripa gyári legyen!

5+1. Akár már kevesebb, mint napi 13 forintért is biztonságban tudhatjuk kerékpárunkat, egy teljes éven át!

Ha felkeltette érdeklődését az Aegon Biztosító egyedülálló kerékpár-biztosítása, további információkért látogasson el az aegondirekt.hu oldalra, ahol magát a biztosítást is megkötheti akár percek alatt, online!