Hajmeresztő biciklilopások

„Szemem elől lopták el”

„Születésnapomra kaptam egy nagyon klassz új biciklit, mindenhova azzal jártam, de persze nem mertem sehol magára hagyni, hiszen 150.000 Ft-ba került. – meséli Marcsi (29). – Ahova lehetett, bevittem magammal, szórakozni és enni pedig olyan helyekre jártunk, ahol kerthelyiség volt, hogy rálássak. Érdekes, hogy Pesten jobban féltettem, de nem itt vitték el. Egyik szombaton Szentendrére kirándultunk, és beültünk sörözni az egyik kerthelyiségbe, a biciklit a korláthoz támasztottam, tőlem kb 10 méterre volt. Rengetegen voltak, én időnként rápillantottam, majd az egyik ilyen alkalommal már csak a hűlt helyét láttam! El sem tudom mondani milyen érzés volt, hogy gyakorlatilag a szemem láttára lopták el.” Ha Marcsinak lett volna biciklibiztosítása, akkor a biztosító fizette volna az új biciklije árát. Nézd meg a részleteket itt >>

Védje kerékpárját Aegon kerékpár- biztosítással akár szabadtéri lopás ellen is! Számoljon díjat itt!

A tároló sem biztonságos

„Saját tárolónk van egy új építésű társasházban, ahol mindössze 9 család lakik. – kezdi Tibor (38). -  Mindig azt gondoltam, hogy itt akár még az ajtónk előtt is hagyhatnám, mert ismerjük egymást, de mivel egy elég drága bicikliről van szó, mindig bevittem a tárolóba, ahol külön lelakatoltam, és utána rázártam a tároló ajtaját. Valószínűleg kifigyelhették a spéci bringát, mert egyik reggel, amikor ki akartam hozni, fel volt törve az ajtó és a biciklim nem volt sehol. Rendőrségi feljelentést tettem, de nem lett meg, az anyagi károm 1 millió forint. Ha tudtam volna, hogy van kerékpárbiztosítás, biztos, hogy kötök és sokkal jobban jártam volna.”
Kösd meg itt >>

Rossz vége lett a biciklitúrának

„Minden évben egyszer biciklivel megkerüljük a Fertő tavat a haverokkal. – mondja Tamás (52. - )Idén már kamasz fiaink is jöttek, akiknek erre az alkalomra 2 elég jó biciklit vettünk, fejenként 100.000 Ft-ért. A második napon az egyik megszokott állomásunkon tettük le a bicikliket már az osztrák területen. Mivel már sokszor jártunk arra, nem is gondoltuk arra, hogy veszélyben lehetnek és lesétáltunk a partra, a bicikliktől kb 300 méterre. Erre a kis időre nem lakatoltuk le, ráadásul rengeteg más bicikli is volt ott. Amikor nem találtuk, először azt hittük, hogy máshova tettük, de a valóság az volt, hogy az egész társaság összes biciklijét elvitték (összesen 12 darabot), a kár több milliós. A túrának így vége lett, a biciklik azóta sem lettek meg.”
A kerékpárbiztosítás az Európai Unió teljes területén véd >>>