Kicsi és könnyű biciklizár

Sokan választják a biciklit az autó helyett, hiszen a reggeli vagy az esti dugók idején akár gyorsabban is odaérhetnek vele az úti céljukhoz, környezetbarátabb, mint a gépkocsi, olcsóbb a fenntartása, nem kell parkolóhelyet keresgélni – és a kerékpározás testedzésnek sem utolsó. Azonban van egy kellemetlen élmény, amellyel a kerékpárosoknak időnként ugyanúgy szembesülniük kell, mint az autósoknak: mégpedig, hogy otthagyják valahol a kerékpárt, és mire ismét felpattannának rá, már hűlt helye.

Kicsi és könnyű biciklizár

A legkisebb és legkönnyebb zár

Biciklizárakat persze eddig is be lehetett szerezni, ám az új kütyü, a Safe+Microlock, azaz a minilakattal ellátott zár sokkal kisebb helyen elfér, így nem csak akkor vihetjük magunkkal, ha a biciklinket szeretnénk otthagyni valahol; akár a táskánkat is rögzíthetjük vele. A Safe+Microlock egy kulcstartón is elfér; tárgyaink megőrzéséről pedig egy 66 cm-es, szupererős drót gondoskodik.

A kütyü nem nyújt 100 százalékos védelmet, de hasznos

Persze ezt sem lehetetlen elvágni, mint ahogy a kitartó tolvajok szinte mindennel boldogulnak, ha nagyon akarják, és van elég idejük; de ha a tárgyainkat elemelni kívánó illetékteleneknél épp nincs megfelelő eszköz, a Safe+Microlock bírni fogja. Biciklihez második zárként érdemes használni, illetve akkor, ha a nagyobb és nehezebb zár éppen nincs nálunk.

Az eszköz számzárral működik

Az eszköz használatához nyissuk ki a két számjegyből álló számzárat, távolítsuk el a külső borítást, tekerjük körbe a drótot a rögzítendő tárgyon, majd pattintsuk vissza a két elemből álló borítást, és tekerjük el a számzárat. A mindössze 4 cm-es átmérőjű, egyszerűen hordozható és használható Safe+Microlock minilakatos zár 14,95 euróért (4600 forintért) kapható az Unikia.com-on.