Kutyával albérletbe? Tippek, hogy Te és kutyád legyetek az álom-albérlők! - 1. rész

Kutyával keresel albérletet? Akkor valószínűleg Neked is van már tapasztalatod abban, hogy ez nem is egy egyszerű feladat. Partnerünk, a www.kutyabarathelyek.hu szeretné megkönnyíteni a keresgélést: náluk találhatsz kutyabarát albérleteket, és sok-sok hasznos tippet, amivel kikerülheted az esetlegesen kialakuló konfliktusokat!

Kutyával albérletbe? Tippek, hogy Te és kutyád legyetek az álom-albérlők! - 1. rész

A kutya ma már nemcsak egy házőrző állat, hanem társ és barát is. Sőt! Családtag! Ahhoz, hogy minél több időt tölthessünk kedvencünkkel, sok olyan dologra kell megtanítanunk, melyet egy “ridegtartásban” lévő ebnek sosem: legyen szobatiszta, ne hangoskodjon, ne rágja szét a bútorokat… Szerencsére egyre több kutyus kapna jelest ezekből a feladatokból, hiszen a felelős gazdik, és a jól nevelt ebek száma folyamatosan nő, de még mindig nagyon nehéz a helyzet, ha kutyával akarunk albérletbe menni.

Ismertesd meg kedvenced a főbérlővel

Bizonyára benned is felmerül, hogyan is győzd meg a leendő főbérlőt, hogy kutyád bizony okos és jól nevelt.  Az angol Dogs Trust alapítvány kidolgozott pár javaslatot, ami megkönnyítheti a gazdik sikeres albérlet keresését:

 1. Készítsünk életrajzot a háziállatról, így a bérbeadó is láthatja, nem lesz gond az állattal:
  • A kutya fajtája, mérete, kora és egészségi állapota;
  • Emeljük ki a kedvencünk fő erényeit, szobatisztaságát, neveltetését;
  • Részesült-e a kutya valamilyen kiképzésben, járt-e kutyaiskolába;
  • Fontos információ, hogy ebünk ivartalanított-e.
 2. Kérjünk referenciát a korábbi főbérlőnktől vagy esetleg az állatorvosunktól, hogy alátámasszuk, az állat engedelmes és megbízható.
 3. Mutassuk be a háziállatot a főbérlőnek, hogy megismerhessék egymást, és kérjünk írásbeli engedélyt tőle az állattartásra. (Ezt érdemes a bérleti szerződésben is rögzíteni.)
 4. Ajánljuk fel, hogyha szükségesnek látja, szívesen fizetünk magasabb összegű kauciót, mely fedezi az esetlegesen felmerülő károkat.
 5. Biztosítsuk arról, hogy kiköltözés előtt a szőnyegeket és a függönyöket kitisztíttatjuk.
 6. Még véletlenül se forduljon meg a fejünkben, hogy becsempésszük kedvencünket engedély nélkül!
 7. Tudassuk a főbérlővel, mennyi időt szokott a kutyánk egyedül tölteni a lakásban. (Előnyt jelenthet a bérbeadó szemében, ha minél kevesebbet van egyedül az eb: ha kutyaszitter vigyáz rá, vagy ha elkísér minket munkahelyünkre,  esetleg kutyapanzióban van napközben)
 8. Hangsúlyozzuk: a kutyák nagyon hatékony házőrzők!

És hol találhatsz kutyabarát albérletet?

A www.kutyabarathelyek.hu -n nemcsak böngészhetsz a kínálatok között, de feltöltheted, hogy hol és milyen jellegű albérletet keresel - így az is lehet, hogy az albérlet “talál meg Téged”! Minden kereső és kínáló adatlap feltöltése teljes mértékben ingyenes - mindössze egy gyors regisztrációra van hozzá szükség (amely szintén díjmentes). A regisztrációt a http://kutyabarathelyek.hu/hu/felhasznalo/regisztracio/ oldalon teheted meg, ezután töltsd fel kereső vagy kínáló adatlapodat itt: http://kutyabarathelyek.hu/hu/felhasznalo/kutyas-alberletek/.

Kellemes böngészést és sikeres albérlet-vadászatot kívánunk!

Élet és Jövő Magazinunk októberi számában a cikk folytatása következik, melyben hasznos tippeket olvashatsz arról, hogyan tartsd könnyen és egyszerűen tisztán a kutyás lakást!