Legfontosabb dolgok, amiket a kutyáktól tanulhatunk!

Szinte mindenki - aki valaha is belenézett már mélyen a kis házi kedvence szemébe - egyetért abban, hogy az élet nagy bölcsességei tükröződnek a szerető tekintetekből. Az állatok látszólag fesztelenül élvezik a pillanatot, de közben tetteik sokkal mélyebb gondolatokról árulkodnak. Ha figyelmesen vizsgáljuk és megértjük sokszor emberi tulajdonságaikat, könnyen számunkra is hasznosítható ismeretekre tehetünk szert. Íme, egy rövid összeállítás, hogy mit is kellene eltanulnunk a négylábúaktól, amivel boldogabb és kiegyensúlyozottabb életre lelhetünk!

Legfontosabb dolgok, amiket a kutyáktól tanulhatunk!

Vizsgáljuk meg alaposabban a dolgokat!

Legyen szó egy új üzleti, vagy bármilyen emberi kapcsolat kiépítésének lehetőségről, a kutatómunka hasznosságát ne becsüljük alá. A kutyák találkozásuk első alkalmával végigszaglásszák egymást, így eldöntve, hogy elfogadják-e a másikat maguk mellett, vagy sem. Tanuljunk hát tőlük és ne ugorjunk fejest elhamarkodottan semmilyen kötelezettségvállalásba anélkül, hogy kellően megvizsgáltuk volna a helyzetet.

Szóljunk, ha valami nem stimmel!

A kutyák ugatásának minden esetben oka van, a figyelmeztetésekre pedig illik odafigyelni. Az ilyen jellegű jelzéssel alap esetben az éhségre vagy éppen a szomjúságra hívják fel a figyelmet, de a csaholás vonatkozhat akár egy idegen ház körüli jelenlétére is. Érdemes a kutyákról példát venni, figyeljünk mi is az ösztöneinkre és álljunk ki magunkért legközelebb, amikor úgy érezzük, hogy nem hallgatnak meg, vagy esetleg megsértettek bennünket. Ne maradjunk szótlanok az ilyen helyzetekben!

Adjunk teret egymásnak!

Ahogy az embereknek, a kutyáknak is megvannak a saját „hobbijaik". Egyben biztosan hasonlítunk: nem szeretjük, ha közben megzavarnak minket. Az egyéni hobbiknak szentelt idő fontos eleme a boldogságunknak és kiegyensúlyozottságunknak. Időnként mindenkinek szüksége van egy kis saját magával eltöltött időre. Erre mindig legyünk tekintettel!

Tudjunk megbocsátani!

Feltűnt már önnek, hogy a kutyák nem tartanak haragot? A kedvenceink nem húzódnak el hosszú órákra, miután esetleg rájuk ripakodunk heves felindultságunkból. Minden esetben megbocsátanak nekünk bármiről is legyen szó, és nem töltenek el szinte egy percet sem a duzzogással. Négylábú barátaink remek példát mutatnak mindannyiunk számára, hiszen ezzel a hozzáállással jobb üzleti partnerek, barátok, vagy társak lehetünk az életben.

A problémákat rázzuk le magunkról!

A kutyák fürdés után mindig jól lerázzák magukról a vizet és továbbsétálnak. Nekünk, embereknek is így kellene tennünk! Ha fizikailag vagy érzelmileg a padlón érezzük magunkat, egyszerűen csak rázzuk meg magunkat és lépjünk tovább. Minél hamarabb túltesszük magunkat a problémánkon, annál hamarabb elfelejtjük az egész dolgot.