Telefonos macskabetyárt lepleztek le

Egy kandúr a gazdái távollétében rendszeresen zaklatta telefonhívásaival a Velikij Novgorodi-i gázművek ügyeletét. Az ismeretlen telefonbetyár ellen garázdaság címén tett feljelentést a telefontársaságnál a vállalat ügyfélszolgálata. A macska helyett végül a készülék került "fiókfogságba".

Az oroszországi város gázműve a helyi telefonszolgáltatónál tett panaszt amiatt, hogy az egyik előfizetőjük szinte naponta tárcsázza az ügyfélszolgálatuk számát, majd hosszasan szuszog a kagylóba. A Telekom munkatársai rövidesen azonosították a hívó fél adatait, és felelősségre vonták a garázda előfizetőt - jelentette az orosz RIA Novosztyi hírügynökség. Kiderült azonban, hogy a szóban forgó lakásban csupán egy magányos nő lakik, Klasa nevű macskájával.

A felelősségre vont telefon-előfizető meglepetten állapította meg, hogy az állítólagos telefonbetyár olyan időpontokban kezdeményezte a hívásokat, amikor ő igazoltan a munkahelyén tartózkodott. Az ismeretlen elkövetőt végül sikerült tetten érni: a lakástulajdonos egy ízben pont akkor toppant be a lakásába, amikor Klasa, a macska éppen érdeklődéssel hallgatta a készülék mellé kapart kagylóból a gázművek ügyeletesének éktelen szitkozódásait. Mint kiderült, a macsek unalmában előszeretettel játszott a telefonnal. Előbb leütögette a helyéről a kagylót, majd tappancsaival a gombokkal játszott, amelyek közül leggyakrabban a nullás és a négyes állt leginkább a "kezére", ami történetesen a gázművek vészhívó-száma. A leleplezést követően a gazdája előbb a falra szereltette át a készüléket, ám miután a kandúr bosszúból több ízben is elrágcsálta a vezetéket, a telefonnak most egy fiók mélyén kerestek biztos menedéket - egyelőre sikerrel.