Tippek, hogy Te és kutyád legyetek az álom-albérlők! - 2. rész

Sajnos napjainkban kijelenthetjük, hogy kutyával nehéz albérletet találni, mert kevés olyan főbérlő van az országban, aki szívesen fogadja a négylábú tartását. Sorozatunk első részében már számos ötletet kaptál a www.kutyabarathelyek.hu jóvoltából, hogy hogyan ismertetheted meg kedvencedet egy főbérlővel. Ezeket a hasznos tanácsokat most kiegészítjük azzal, hogy konkrétan mit tehetsz még, hogy a jó kapcsolat hosszútávon is megmaradjon.

Tippek, hogy Te és kutyád legyetek az álom-albérlők! - 2. rész

A főbérlők legnagyobb félelme, hogy a bérbe adott ingatlanban és az otthagyott ingóságokban kár keletkezik. Félelmük nem teljesen alaptalan, gondoljunk csak bele, hogy a kutyák szőre állandóan hullik, nyáluk is sokszor csurog, vagy arra, hogy egy esős, havas időben való sétáltatás után kutyusunk milyen bundával érkezik haza. Sok kutya ráadásul komoly szeparációs stresszel küzd: sokuk úgy vezeti ezt le, hogy a körülötte lévő bútorokat rágja, kaparja, rombolja.

Tippek, hogyan tartsd tisztán a kutyás lakást!

Természetesen a gazdin nagyon sok múlik. Az alábbi tippek betartásával észre sem lehet majd venni, hogy négylábú is lakik a lakásban.(Kivéve, ha az a nyakunkba ugrik...)

  1. A legjobb, ha minden nap gondosan átkeféljük ebünket.
  2. A kárpitra, vagy ruhára hullott szőrszálak száműzésére egy morzsaporszívót, vagy szőreltávolító hengert a legcélszerűbb használni.
  3. A pisi, kaki, nyál, és egyéb foltok nagy vonzerővel csalogatják a kutyát, hogy újabbakat produkáljon. Mindig legyen a szekrényben szódabikarbóna, ecet, és illóolaj! Az érintett foltokat jól fel kell sikálni, és szagtalanítani sem árt, nehogy az eb újra kedvet kapjon...
  4. Légfrissítésre alkalmazhatunk egy kis szódabikarbónát, illóolajokkal és vízzel keverve.
  5. A padló tisztántartásának érdekében tanítsuk meg a négylábúnak, hogy séta után álljon meg a bejárati ajtóban, és várja, hogy megtöröljük a lábát.
  6. A talpszőr kivágása is előnyhöz juttathat, hiszen akkor ezzel sem hord be plusz port a patyolat tiszta szobába.
  7. A hetente kétszeri porszívózást sajnos nem lehet kihagyni. Egy-egy alkalommal egy felmosást (ecettel) és parketta fényezést (szervezetre nem káros szerrel) is meg kell ejteni, ez gátolja egy ideig a kosz megtapadását.  
  8. Az eb helyét, játékait és tálját is mossuk ki néha, néhány havonta őt sem árt megfürdetni.
  9. Érdemes félévente, vagy évente nagytakarítást rendezni. Ilyenkor mossuk ki a függönyöket, kanapékat és ágymatracokat is, valamint vigyük el a szőnyeget tisztítóba.

És hol találhatsz kutyabarát albérletet?

www.kutyabarathelyek.hu-n nem csak böngészhetsz a kínálatok között, de feltöltheted, hogy hol és milyen jellegű albérletet keresel - így az is lehet, hogy az albérlet “talál meg Téged”! Minden kereső és kínáló adatlap feltöltése teljes mértékben ingyenes - mindössze egy gyors regisztrációra van hozzá szükség (amely szintén díjmentes). A regisztrációt a http://kutyabarathelyek.hu/hu/felhasznalo/regisztracio/ oldalon teheted meg, ezután töltsd fel kereső, vagy kínáló adatlapodat itt: http://kutyabarathelyek.hu/hu/felhasznalo/kutyas-alberletek/.

Kellemes böngészést és sikeres albérlet-vadászatot kívánunk!