Drágul a kötelező biztosítás?

Hosszú évek után most először szembesülhetnek az autósok általános díjemelkedéssel a kötelező biztosítási piacon. Szakértők becslései ezúttal helyesnek bizonyultak, mivel az első napok kalkulációit követően átlagosan 10-20%-al emelkednek a KGFB díjak.

#@KOTELEZO_BANNER1@#

November másodikán 15 biztosító társaság tette közzé 2015. évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifáit. Kedvezményeket tekintve jelentős változásokról beszélni nem nagyon lehet, a legjelentősebb kedvezmények az együttkötésekért adják a társaságok. (Együttkötés szabályai biztosítónként eltérőek, de jellemzően: kötelező mellé vásárolt további biztosítás, vagy ugyanannál a társaságnál már meglévő, nem kötelező biztosítás után érvényesíthető kedvezmény).

Az Aegon Biztosító weboldalán elérhető együttkötési kedvezmény igen jelentős lehet, hiszen 50% kedvezménnyel köthet kötelező biztosítást az, aki lakásbiztosítási szerződést is köt, ráadásul az Aegon a lakásbiztosítás díjából is ugyanekkora, 50% kedvezményt ad. Tulajdonképpen mindkét terméket féláron vásárolhatjuk meg.

TIPP! Kötelező Biztosítás gyorskalkulációhoz kattintson ide! Itt néhány adat megadásával megismerheti, hogy milyen díjon köthet, új kötelező és lakásbiztosítást.

Természetesen az akciónak feltételei vannak, hiszen például a lakásbiztosítási kedvezmény csak ÚJ szerződéskötésre vonatkozik, és mindkét termék esetében minimáldíjat alkalmaz a Biztosító, így a díjfelezés ezen szint alá nem eshet.