Elektronikus rendszerbe kötni az igazoltató rendőrt?

A Kossuth Rádió értesülése alapján, a modern rendőrrel szembeni követelmény, hogy már a rendszámról meg tudja állapítani, a gépjármű tulajdonos befizette-e a kötelező biztosítást, vagy sem. Hazánkban ez a gyakorlat megvalósulni látszik: a Pénzügyminisztérium most készített törvénytervezetet a kgfb-ről, melynek jó az ötpárti fogadtatása.

Minél előbb meg kell teremteni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb)elektronikus ellenőrizhetőségét – tűzte ki részben önmagának a feladatot Kondorosi Ferenc, az Új rend kormánybiztosa. Az érintett tárcák már tartottak egy szakmai egyeztetést ez ügyben, így a naprakész, kötvény-nyilvántartási E-rendszer megvalósítható.

Állítólag már több százezer, kgfb-t be nem fizetett autós közlekedik az utakon, ezzel mintegy a vagyonbiztonságot, mint alkotmányos követelményt, sértve.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos megdicsérte a Pénzügyminisztériumot, amiért a tárca szakgárdája kiváló törvényjavaslatot készített elő a kgfb-ről, és amelyet a napokban ötpárti helyeslés fogadott el egy egyeztetésen. A paragrafusok nyáron hatályba léphetnek.