Kátyúba került? Segít a kötelező biztosítás!

Hiába az odafigyelés, óvatos vezetés, a rossz állapotú kátyús utak, útszakaszok sok bosszúságot és nem ritkán tetemes anyagi kárt okozhatnak a gépkocsival közlekedőknek. Szerencsére kötelező biztosításunk ebben az esetben is segítséget nyújt, amennyiben kátyúkár kiegészítőt is választottunk mellé.

Ez a biztosítás az úton keletkezett kátyúba futás miatt bekövetkezett sérüléseket téríti meg. Ilyenkor leginkább az első és hátsó futómű, gumiabroncs, keréktárcsa, fékberendezés, lengéscsillapító, kormánymű vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.

Bizony nem kevés anyagi ráfordítást igényel az esetleges károk javíttatása. Nem mindegy, hogy ezeket a költségeket saját zsebből kell-e finanszíroznunk vagy a biztosítás segítséget nyújt ebben.

Ha kátyúra futottunk, érdemes felvenni a rendőrséggel a kapcsolatot, akkor is, ha nem sérült meg senki. Ne feledjük, nincs jobb bizonyíték egy rendőrség által kiállított jegyzőkönyvnél. Mindenképpen készítsünk fényképfelvételeket a kárról és magáról a kátyúról is. Az sem árt, ha szerzünk néhány tanút, akik látták az eseményeket.

Fontos, hogy mielőbb jelezzük biztosítónk felé a történteket. Természetesen ebben az esetben is számla ellenében a szabályzatban meghatározott biztosítási összeg erejéig téríti meg a kötelező biztosítás a költségeket.