Kötelező biztosítás 2013: árcsökkenést hozott a kampány

Minden várakozás ellenére ismét árcsökkenést hozott az idei 2013-as kötelező biztosítási kampány. Bár teljes, átfogó elemzésre még nem jutott idő, hiszen a díjakat csak nemrég október 30-án hozták nyilvánosságra, de annyi biztosra vehető, hogy a biztosítók ismét csökkentették az áraikat. Igaz már nem jelentős mértékben.

Összességében mintegy 5-8 százalékkal estek az éves kötelező biztosítás díjak, amik már így is Európa sereghajtói közé tartoztak. A szakértők által valószínűtlennek tartott áresésnek valószínűleg az utolsó hagyományos KGFB kampány az oka - elvégre jövőre már szinte bármikor módosíthatják az áraikat a biztosítók -, valamint a 2013 márciusától életbe lépő árkorrigációs lehetőség.

Kötelező biztosítás és casco/lakásbiztosítás kombinációk

Az áresés ellenére leginkább azon mintegy másfél millió gépjármű tulajdonosnak érheti meg váltani, akik sem tavaly, sem az előtt nem tették ezt meg. Ők ugyanis ténylegesen komoly összegeket spórolhatnak a kötelező biztosításuk díjaiból 2013-ban. A kiegészítő biztosítások kedvező árazása ismét vevőcsalogatóként jelent meg a legtöbb biztosítónál. Legjobban talán akkor járhatunk, ha kötelező biztosításunkkal együtt casco és/vagy lakásbiztosítást is kötünk. Ugyanis ilyenkor a KGFB árából akár 30-60 százalékos engedményben is részesülhetünk.

Különleges akció az AEGON biztosítónál

A kötelező biztosítás díjak kihirdetésével egy időben hirdette meg az aegondirekt.hu oldalán az AEGON Biztosító 50%-os árkedvezménnyel kínált Otthon IV lakásbiztosítás év végi akcióját. Akinek nincs lakásbiztosítása, de van lakása: most felezheti AEGON kötelezőjének és AEGON lakásbiztosításának árát is. Részletekről tájékozódni a weboldalon lehet.