Kötelező biztosítás: Pórul járhat, ha nem számol

Az elmúlt pár nap statisztikái és a sajtóban megjelent szakértői adatsorok alapján egyértelmű, hogy megállt a kötelező biztosítás eddig tapasztalt és minden évre jellemző díjcsökkenése. Jelen pillanatban átlag 10-15% drágulás látszik a kötelező biztosítások piacán, de természetesen vannak olyan ügyfélszegmensek, ahol díjcsökkenés továbbra is elképzelhető.

#@KOTELEZO_BANNER1@#

Több mint 2 millió autósnak továbbra is január 1. a biztosításának évfordulója (ők azok, akik gépjárművüket 2010 előtt vásárolták), számukra a jelenlegi biztosítójuk legkésőbb november 11-ig értesítőt fog küldeni, amiben közölni fogják az autóssal a 2015-ös kötelező díját. Az autósnak december 1. éjfélig kell eldöntenie, felmondja-e jelenlegi biztosítását, vagy sem.

Aegon kötelező biztosítás 2015 - Spóroljon akár 50%-ot a kgfb díjából

A kötelező biztosítás díját alapvetően személyes adatainak (hol élünk és hány évesek vagyunk), valamint gépjárművünk adatai (teljesítmény, hengerűrtartalom, márka, üzemanyag típusa) határozza meg, valamint több tucat olyan kedvezmény, amelyet az egyes társaságoknál kaphatunk. Egységes a piac a bonus-malus rendszer tekintetében, hiszen minden egyes vezetéssel töltött év után, ha nem okozunk másnak kárt, akkor eggyel előrébb lépünk és hosszú évek biztonságos vezetésével elérhetjük akár a bonus 10-es fokozatot, amelyért cserébe a legtöbb biztosító 50% körüli díjkedvezményt ad.

Kedvezmények, amelyekről mi döntünk

Fontos tudni és az idei évtől jól láthatóan előtérbe kerülnek az olyan együttkötési kedvezmények, amelyekről nekünk, autósoknak kell döntenünk. Ilyen például az Aegon Biztosító felező akciója, amely alapján, ha kötelezőnkkel az Aegont választjuk és új lakásbiztosítást is kötünk a társaságnál, akkor mindkét biztosításdíját a társaság megfelezi. Figyelembe véve a magasabb bónusz besorolásba tartozó autósokat ezzel a kedvezménnyel az sem kizárt, hogy a tavalyinál még olcsóbb kötelezőt fizessenek 2015-ben, valamint hozzájuthatunk egy teljes körű lakásbiztosításhoz is, fél áron. További információk és részletes tájékoztató a Biztosító weboldalán.

Idő még van, de nem szabad halogatni

Hamarosan tehát minden (január 1-es évfordulós) autós kezében lesz a díjértesítő levele és ez alapján könnyebb lesz dönteni a maradás vagy a váltás mellett. Korábbi évek tapasztalatai alapján sok autós az utolsó pillanatra hagyja a kötelezőcserét, azért érdemes minél előbb számolni és mérlegelni.