Országos rendőri ellenőrzés indult tegnap

November 6-tól országos közlekedésbiztonsági akció keretében tart ellenőrzést az ORFK, melynek nem a büntetések kiszabása a célja, hanem a balesetek megelőzése.

#@KOTELEZO_BANNER1@#

A „Látni és látszani” akció keretében december 12-ig, ingyenesen lehet részt venni az akcióhoz csatlakozott partnereknél járműátvizsgáláson valamint szemvizsgálaton is. A rendőrség fokozott közúti ellenőrzést is tart, mely során kiemelten vizsgálják a személy és haszongépjárművek, a motorkerékpárok, és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá ha van, akkor a vezetői engedélyhez szükséges szemüveg meglétét, és annak viselését.

A rendőrség közleménye szerint a tavalyi évben kétszáznál is több szakszerviz és közel száz optika csatlakozott az akcióhoz, és kb. 1000 ingyenes látásvizsgálatot végeztek el.

A közlekedésbiztonság javulását várják az akciótól

A kampány célja, hogy fény derüljön a hiányosságokra, és az érintettek pótolhassák ezeket. A statisztikák szerint az elmúlt években fokozatosan csökken a halálos közúti balesetek és a személyi sérüléssel járó balesetek száma is. Az akcióval ezt a csökkenő tendenciát akarják elősegíteni.