Véget ért a kötelező biztosítási kampány első fele

Véget ért az idei, utolsó hagyományos kötelező biztosítási kampány első fele. Ugyanis azok számára már lejárt a kötelező biztosításuk felmondási határideje, akik az év végén váltanak (az autótulajdonosok több mint kétharmada még mindig ebbe a csoportba tartozik), és lemondás nélkül nem lehetséges új kötelező biztosítást kötni.

A váltók száma a hó végi kötelező biztosítási kalkulátorok számadatai alapján több volt, mint ahogy azt az előzetes becslések prognosztizálták: mintegy 600 ezren váltanak/kötnek újra ez évben kötelező biztosítást, míg az előzetes becslésekben 480.000 fő szerepelt.

Határidő

Ezúttal némileg szerencséjük volt a váltóknak, ugyanis a határidő, amelyre írásos formában be kellet érkeznie a felmondóleveleknek a biztosítókhoz, az december elseje, szombat volt - ezúttal munkanap. Azonban ennek ellenére - a visszajelzések alapján - sokaknak azért nem sikerült a kötelező biztosításváltás, mert az utolsó pillanatban próbálkoztak, de a felmondásuk nem érkezett meg a biztosítóhoz. Ugyanakkor mintegy 100.000-en lehetnek még azok, akik bár felmondták eddigi KGFB-jüket, de még nem kötöttek újat - hiszen erre december végéig van idejük. Az ő választásaik még sokat mozdíthatnak az eddig kialakult versenyhelyzeten.