1500 kárbejelentés negyedmilliárd forint értékben

Előzetes becslések szerint a hétvégi vihar mintegy 1500 család vagyonában okozott jelentős károkat. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 250 millió forint. A biztosító szakértőket csoportosított át az érintett területekre, a kárfelmérés folyamatos, így az ügyfelek átlagosan 4 napon belül hozzájuthatnak a kártérítéshez.

A lakásbiztosítási piac vezetőjéhez, az AEGON Magyarország biztosítóhoz idén országosan összesen 5400 db kárbejelentés érkezett, az eddig kifizetett kárösszeg 225 MFt.

A vihar által leginkább érintett területek: Nyíregyháza, Kótaj, Nyírbogdány, Kemecse, Nyírkarász, Nyírtelek, Nyírtura, Nyírtass, Székely, Berkesz, Nyírpazony, Tiszavasvári.

A legtöbb bejelentés a vihar és jégverés okozta tetőszerkezeti, és redőnykárokra, beázásokra vonatkozott, de szép számmal akadt felhőszakadás és villámcsapás okozta kár is. Az átlagos kárérték kb. 170 ezer forintra tehető.

A gyors kárfelmérés érdekében a károkkal legjobban érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe az AEGON szakértőket csoportosított át. Az AEGON kárszakértői a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását a károsultaknak.