25 százalékkal több lakásbiztosítás a viharok után

Az AEGON Magyarország, piacvezető lakásbiztosítóhoz eddig beérkezett kárbejelentések száma elérte a négyezret, a becsült kár nagysága pedig a négyszáz milliót. Minden idők legtöbb kárbejelentését fogadta a biztosító ügyfélszolgálata, a hét első munkanapján háromezer bejelentést rögzítettek és a nap végére mintegy ezer kár rendezése már meg is történt. Összesen mintegy 8-10 ezer darab kárbejelentéssel számolnak, aminek az értéke meghaladhatja a félmilliárd forintot. Idén eddig 20 ezer db meteorológiai kárt jelentettek az AEGON ügyfelei, a károk értéke meghaladta az 1 milliárd forintot.

A múlt hét kedd 14 órai adatok szerint eddig 4000 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarország biztosítóhoz. A becsült kárérték 400 millió forint, ami kiemelkedően magasnak számít hiszen az első napokban még általában a károk enyhítésével és a további károk megelőzésével vannak elfoglalva az emberek.

A legtöbb bejelentés az igen erős szél és jégverés okozta tetőszerkezeti, és redőnykárokra, villámcsapás károkra, beázásokra vonatkozott, de a gyorsan lezúduló nagy tömegű csapadék több helyen elöntéses károkat okozott.

A kisebb károkat az AEGON biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károk esetében is az ügyfelek átlagosan 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.

A károk elhárításához, illetve a további károk megelőzéséhez azonban már a szemle előtt hozzá lehet fogni. A károkat bizonyító maradványokat, törmelékeket meg kell őrizni, illetve fényképet, videó felvételt is elfogad a biztosító a kárbejelentés alapjául.

Vihar után nő az öngondoskodás!

Az AEGON Magyarország gyakorlati tapasztalatai alapján a lakosság felének nincs megfelelő lakásbiztosítása. "A viharok után kimutathatóan megnő a lakásbiztosítást kötők száma, valószínűleg az emberek ilyenkor jobban elgondolkodnak azon, hogy havi néhány ezer forintért nem érdemes kockáztatniuk egy élet munkáját" - fogalmazott Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató-helyettese. A biztosítónál az idei viharok után mintegy 25 százalékkal nőtt meg a lakásbiztosítások száma.