8 jó rejtekhely, ahova nem néznek be a betörők

Ha nem a bankban tartjuk a pénzünket, hanem otthon, nem árt tudnunk, hova néznek be a betörők és hova nem. A jól ismert rejtekhelyek, mint a képek hátulja vagy a matrac már kevésbé hatékonyak, hiszen ide valószínűleg minden betörő benéz. Az alábbiakat viszont kipróbálhatjuk.

8 jó rejtekhely, ahova nem néznek be a betörők

1. Porszívózsák

Ha kétnaponta kiporszívózzuk a lakást, ez nem a legjobb megoldás, de ha hetekre elutazunk, már annál inkább. Persze a pénzt tegyük be egy a port távol tartó zacskóba – és ne feledkezzünk meg a rejtekhelyről a porzsák cseréjekor.

2. Virágcserép

Bár a virágcserép ismert rejtekhely, nem valószínű, hogy a betörők ki fogják ásni az összes növényt, főként, ha egy hatalmas fikuszról vagy jukkáról van szó. A pénzt előbb azonban helyezzük egy vízhatlan műanyag tasakba.

3. Zokni

Bár a fiókokat valószínűleg kihúzogatják és feltúrják a betörők, az összetekert zoknikat vélhetően nem fogják kibontogatni.

4. Könyvespolc

A könyvszéf nem új találmány, de beválhat: sőt, nem is kell tönkretennünk a könyveket, hogy széfet fabrikáljunk belőlük: elég, ha egy kevésbé feltűnő, a többi közé olvadó kötet lapjai közé csúsztatjuk a húszezreseket. Ez a megoldás főként akkor hatásos, ha gazdag könyvtárunk van – az összes kötetet biztosan nem rámolják le a behatolók.

5. Szellőzőlyuk

Tegyük a pénzt egy műanyag tasakba, csavarozzuk le a szellőzőlyuk fedelét, és ragaszuk a zacskót a rés oldalára, hogy ne akadályozza a légáramlást, és ne is lehessen észrevenni.

6. Tusfürdős flakon

Bármilyen flakon – tusfürdős, samponos stb. – megteszi. A pénzt természetesen ez esetben is egy vízhatlan zacskóba tegyük először, és avassuk be a párunkat is, nehogy kidobja az „üres” flakont, ha elfogyott a tartalma.

7. Vécétartály

A pénzt zárjuk egy befőttesüvegbe vagy műanyag palackba, azt pedig rejtsük a vécétartályba.

8. Fagyasztó

Egy nem átlátszó zacskóba téve a megtakarításunk a fagyasztóba is kerülhet. Ha biztosra szeretnénk menni, címkézzük fel a zacskót, például írjuk rá, hogy „borsó”.

Végezetül pedig reménykedjünk benne, hogy a betörők nem olvassák el ezt a cikket.