A biometrikus lakat ujjlenyomat alapján azonosítja a tulajdonost

Ha valóban biztonságban szeretnénk tudni az értékeinket, legyen szó akár egy öltözőszekrény, akár egy tárolóhelyiség, akár egy garázs tartalmáról, egy hagyományos lakat nem biztos, hogy elegendő védelmet nyújt, hiszen azt az illetéktelen behatolásra szakosodott bűnelkövetők könnyedén kipiszkálhatják. Érdemes kiaknázni a technológiai fejlődés kínálta új lehetőségeket, például beszerezni egy biometrikus lakatot, amely kizárólag az elzárt érték tulajdonosának enged szabad utat.

A biometrikus lakat ujjlenyomat alapján azonosítja a tulajdonost

A cinkből és acélból készült lakat elemmel működik

Egyetlen jellemzőnk sem olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk, így egy biometrikus szkennerrel ellátott lakattal gondoskodhatunk róla, hogy a szerkezetet rajtunk kívül senki más ne tudja kinyitni. Az iFingerLock ujjlenyomatolvasós biometrikus lakattal a tulajdonoson kívül kilenc embernek adhatunk hozzáférést az elzárt értékhez. A szerkezet 2 db AAA ceruzaelemmel működik, és figyelmeztetést ad le, ha fogy az energiája. A lakat teste cinkötvözetből, a bilincs pedig rozsdamentes acélból készült. A szerkezetet beltéri használatra tervezték, így csak olyan környezetben alkalmazható, ahol nincs kitéve az eső, a hó vagy a drasztikus hőmérsékletváltozás hatásainak.

Nem kell aggódnunk az elveszített kulcsok miatt

A 114,99 dollárért (33 ezer forintért) megvásárolható lakat 12 cm hosszú, 5,8 cm széles, 2,5 cm vastag, és 30 dkg-t nyom. A Tajvanban gyártott eszköz ezüst színben hozzáférhető, és körülbelül 10 hónapig működik ugyanazokkal az elemekkel. Használatához sem kulcsra, sem kódra nincs szükség, csupán az ujjunkra – az pedig szerencsére mindig velünk van, így nem kell aggódnunk az elhagyott kulcsok és elfelejtett számkombinációk miatt. A betáplált ujjlenyomatokat utólag törölhetjük, és újakat is beállíthatunk – ehhez nincs szükség számítógép csatlakoztatására. A lakattal lezárhatunk például egy iskolai vagy edzőtermi öltözőszekrényt, egy üzlet redőnyét, egy fegyvertároló szekrényt vagy egy raktárhelyiséget is.