A lakáskulcs elvesztését érdemes komolyan venni!

Azok a lakástulajdonosok, akik nem cserélnek zárat miután elveszítik a kulcsukat, nagyon sokat kockáztatnak. A felmérésekből kiderül, hogy sokan nem teszik meg a szükséges lépéseket, miután elhagyták a lakáskulcsukat, holott érdemes lenne időt fordítani ezekre, hiszen a családunk biztonsága és védelme foroghat kockán, nem beszélve az otthonunkban lévő értékeinkről!

#@LAKAS_BANNER1@#

Nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy szinte mindenki, még a legelővigyázatosabbak is elvesztik egyszer a lakáskulcsukat az életük során. Egy nemzetközi kimutatás szerint a legfőbb problémát nem is ez jelenti, inkább az, hogy az emberek többségét jobban nyomasztja a pénztárcájuk elvesztésének gondolata.

Most 50% kedvezménnyel köthet új Aegon lakásbiztosítást! Számoljon díjat itt!

Ijesztő gondolataink támadhatnak, miután rájövünk, hogy elveszítettük a lakáskulcsunkat, vagy rosszabb esetben kulcscsomónkat ellopta valaki. Már az a gondolat is rémisztő, hogy egy betörő esetleg megkísérli a lakásunkba való bejutást kulcs nélkül, de az kétségkívül még rémisztőbb, hogy a kulccsal egyszerűen ki nyitja az ajtót. Tekintettel a biztonsági aggályokra, melyek a kulcs elvesztéséből adódhatnak, minél gyorsabban érdemes a zárat kicseréltetnünk. Minél tovább várunk, annál több esélyt adunk annak, hogy előbb-utóbb valaki megpróbálja majd használni is a kulcsokat. Az tény és való, hogy a zárak lecserélésének folyamata egy elvesztés vagy egy költözés esetén elég macerás is lehet, de fontos azt is szem előtt tartani, hogy mennyi értéket hagyunk így védtelenül, ha a kulcs esetleg rossz kezekben kötne ki. Amennyiben elhagyjuk a kulcsunkat, a zárcserébe befektetett pénz és idő olyan megnyugtató érzés lesz a számunkra, amely szinte megfizethetetlen, nem beszélve arról, hogy egy potenciálisan kellemetlen élmény lehetőségétől is megszabadulunk. Nem ajánlott tehát megspórolni a cserét, mert a nyugalom mindennél többet ér!

Nagyon figyeljünk a kulcsaink meglétére akkor is, ha egy betörés áldozatai lettünk. Ilyenkor a tolvajok előszeretettel ragadnak magukhoz mindenféle kulcsot vagy pótkulcsot, legyen szó lakáskulcsról, esetleg garázs-, autó- vagy motorkulcsról, ugyanis azokkal a jövőben esetleg újra próbálkozhatnak a háztartásunkban.