A vihar miatt sok a járhatatlan út

Főként a Dunakanyarban, de Pest megyei számos más településén is sok a járhatatlanná vált út a hétvégi özönvízszerű esőzés és vihar miatt. Több tíz Pest megyei útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz, az ár és a vihar fákat döntött ki, ágakat sodort el, valamint közúti jelzőtáblákat és berendezéseket rongált meg a főváros környékén is.

A rendkívüli viharos időjárás ám nem csak a közúti, hanem a vasúti közlekedést is sok helyen ellehetetlenítette. A MÁV-START több helyen megváltoztatta a közlekedési rendet, és az egyébként csak pót- és helyjeggyel igénybe vehető IC vonatokra ideiglenesen nem szükséges ezek megváltása.

Nyugat-Magyarországon a legtöbb vonalon 15-40 perc késéssel közlekednek a járatok, de akadt olyan vonalszakasz is, melyet teljes mértékben le kellett zárni, mert a víz elmosta a vasúti töltést.

Délnyugat-Magyarországon esett a legtöbb eső az elmúlt 2 napi zivataroknak köszönhetően, több, mint 165 mm, mely az éves átlagos mennyiség kb. egynegyedét teszi ki. Sok régióban az összes csapadék mennyisége 100 mm körül volt.