A világ másik végén is láthatjuk, ki csenget

Ha csengetnek, pedig nem várunk senkit, akaratlanul is felébred bennünk a gyanú, hogy illetéktelenek szeretnének bejutni az otthonunkba. A kémlelőn kitekintve meggyőződhetünk róla, hogy egy ismerősünk meglepetés látogatásával állunk-e szemben, vagy valóban ismeretlenek állnak az ajtó előtt.

A világ másik végén is láthatjuk, ki csenget

A Ring megmutatja, ki csenget

Azonban az is előfordulhat, hogy a rossz szándékkal becsengetők akkor próbálkoznak, amikor nem tartózkodunk otthon. Ha akkor is szeretnénk tudni, ki csenget, ha épp távol vagyunk, érdemes beszereznünk egy erre szolgáló hasznos eszközt; a Ring Wi-Fi Enabled Video Doorbellt, azaz a wifiképes videócsengőt. A Ring segítségével a világ másik végéről is láthatjuk, ki csenget: egy porszívóügynök, egy térítő vagy épp a rendőrség – és eldönthetjük, válaszolunk-e a csengetésre.

Élő videókapcsolatot kezdeményezhetünk a látogatóval

Ha szeretnénk, élő videókapcsolatot is kezdeményezhetünk: beszélhetünk az ajtó előtt állókkal, akár a konyhából, de akár egy másik országban tartózkodva is. A rendszerhez csatlakoztatott összes készülék jelzést küld a telefonunkra. A rendszert könnyű telepíteni, mindössze egy konzolt kell felszerelnünk, illetve felcsavaroznunk, hogy minél nehezebben legyen illetéktelenek által eltávolítható. A szerkezet ellenáll a párának, az esőnek, a hónak, a jégnek és a magas hőmérsékletnek egyaránt.

A készülék egy töltéssel egy évig működik

A készülék micro USB-n keresztül tölthető, és egy töltéssel akár egy évig is működik. Ha szeretnénk figyelmeztetést kapni, ha olyan áll a bejáratnál, akit nem szeretnénk fogadni, beállíthatjuk a készüléket, hogy riasztást küldjön, ha mozgás van a ház előtt. A szerkezetet a megfelelő működéshez egy okostelefonnal vagy táblagéppel kell párosítanunk. A Ring videócsengő 199,99 dollárért (54 ezer forintért) beszerezhető. A készülékhez korlátlan számú mobil eszköz csatlakoztatható. A videócsengő mérete 3,3x6,1x14,4 cm.