A világűr időjárására is figyelnie kellene a biztosítóknak

A 2012. decemberi világvége hisztériának egyik hasznos fejleménye az volt, hogy a világűr időjárásával a lakosság szélesebb körben kezdett el foglalkozni.

Sokan tisztában lettek azzal, hogy mit okozhat egy napvihar, és megkérdezték biztosítójukat, hogy lakásbiztosításuk nyújt-e fedezetet ilyen esetre. A biztosítók pedig az Egyesült Államokban vélték akkorának az igényt, hogy egy modernebb lakásbiztosítási szerződésben már alapvetően térítendő káreseményként jelenítsék meg a napviharokat - ugyanakkor Európa kevésbé vette át ezt a gyakorlatot (hazánk pedig szinte semennyire).

Napviharok tetőznek

Az közismert csillagászati előrejelzés, hogy a napviharok valamikor 2012-2013 tájékán fognak tetőzni, és ez a legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkező hónapokban várható - amihez geomágneses viharok is csatlakozni fognak. Az Aon Benfield, a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakásbiztosítással foglakozó biztosítóknak fel kellene készülniük ezekre az eseményekre. A jelentés azt is hozzáteszi, hogy bár hatalmas katasztrófára kevés az esély, nem árt minden re felkészülni- pénzügyileg is.