Babaráccsal a legkisebbek biztonságáért

A család bővülésével otthonunk még biztonságosabbá tétele elsődlegessé válik. Ha a gyermek már jár, vagy legalábbis mászik, fokozott körültekintéssel kell eljárnunk. A babarács segítségével gondoskodhatunk arról, hogy a család legkisebb tagjai ne eshessenek le a lépcsőn, illetve ne jussanak be azon helyiségbe, ahol balesetveszély állhat fenn.

Babaráccsal a legkisebbek biztonságáért

A babarácsok különböző szélességben kaphatók 600 milliméterestől 10 méteresig, magasságuk pedig általában 1 méter.

Rögzítés:

Kétféle rács közül választhatunk: az egyiket csavarokkal, a másikat pedig szorítószerelvényekkel rögzíthetjük a falhoz. Szabálytalan alakú nyitott terek elkerítésére is kaphatunk speciális rácsokat, illetve szerelvényeket. A csavarral rögzíthető babarácsokat és kapukat lépcsők tetején vagy ajtónyílásokban alkalmazhatjuk. Rögzítésük viszonylag egyszerű, azonban fúróra is szükségünk lesz hozzá. Ezen típus előnye, hogy megfelelően rögzítve biztosan tart, illetve, kinyitáskor a terület szabad marad, így nem botlunk meg semmilyen rúdban. A szorítószerelvényekkel rögzíthető babarácsok felszereléséhez nincs szükségünk semmilyen eszközre. Ezek alkalmasak két szoba közti rögzítésre, azonban lépcső tetején ne alkalmazzuk.

Automatikus becsukódás:

Az automatikusan bezáródó babarácsok fokozott védelmet nyújtanak, hiszen akkor sem nő a balesetveszély, ha egy felnőtt véletlenül nyitva hagyja őket. Ezek a rácsok általában szorítószerelvényekkel rögzíthetők. A típus egyik díjnyertes modellje a Clippansafe Auto-Close Gate.

Korlátok és erkélyek:

A babarácsot a lépcsőkorlát vagy az erkély széle elé is szerelhetjük; így meggyőződhetünk arról, hogy a gyermek nem kúszik át annak résein. Rácsok helyett oldalra fordított rolóhoz hasonló behúzható kapukat is rögzíthetünk, amelyek legfeljebb 2 éves gyermek esetén használhatók, és erős, kopásálló anyaguk a 100 kg-os terhelést is bírja. Utazás során sem kell lemondanunk a biztonságról: az összecsukható utazó babarácsok egyszerűen rögzíthetők, és kis helyen is elférnek.